Мадс Гилберт от Норвежкия комитет за помощ заяви за Би

...
Мадс Гилберт от Норвежкия комитет за помощ заяви за Би
Коментари Харесай

Норвежки лекар: Адът е като чаено парти в сравнение със ситуацията в Газа

Мадс Гилберт от Норвежкия комитет за помощ съобщи за Би Би Си от Египет, където чака да влезе в Ивицата Газа, че " обстановката в Газа е такава, че пъкълът наподобява като чаено празненство ", цитирайки негови сътрудници на място, обрисували " ужасяващи подиуми ". По думите му,  " това прави пъкъла на Данте да наподобява като чаено празненство ". През 2014 година Израел наложи доживотна възбрана на Гилберт да посещава Газа, откакто той лекуваше пациенти там над десетилетие, съобщава кореспондентът на БНР в Лондон Веселин Паунов.

Доктор Мадс Гилберт съобщи, че има десетки хора, съществено ранени вследствие на израелските бомбардировки, а огромният стрес постоянно води бременни дами до прибързано раждане. 

" Представете си болница с от 5000 до 15 000 цивилни бежанци, препълнена с пациенти, нуждаещи се от хирургическа помощ, и токът угасва ", сподели норвежецът. Той разясни, че в лечебните заведения цялото това основно съоръжение като вентилатори, монитори, инфузионни помпи и неонатални инкубатори, стопират без електричество.

Според Мадс Гилберт предстоят още провокации, защото лимитираният достъп до чиста вода и храна може да аргументи големи епидемии.

Д-р Гилбeрт сподели, че медицинският личен състав се пробва да се оправи с натоварването, до момента в който се бори със страха и скръбта за личните си фамилии. Позовавайки се на известния италиански епос за пъкъла, той добави:  " Това прави пъкъла на Данте да наподобява като чаено празненство ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР