Madrí Excepcional е най-новата премиална марка бира, която вече може

...
Madrí Excepcional е най-новата премиална марка бира, която вече може
Коментари Харесай

Каменица АД пуска нова премиална марка бира в България

Madrí Excepcional е най-новата премиална марка бира, която към този момент може да бъде открита на българския пазар. Продуктът е плод на съдействието сред пивоварна компания Molson Coors  и мадридската пивоварна La Sagra, и е въодушевен от динамичността и колорита на космополитния Мадрид. Madrí Excepcional е съвременен, напредничав градски бранд, който с формалната си премиера у нас стъпва за първи път в Централна и Източна Европа, с цел да отговори на търсенията на дейния градски човек с проучвателен дух. Бирата е стартирана в Обединеното кралство през 2020 година, където има голям триумф, а през 2023 година става четвъртият максимален наливен лагер бранд по размер продажби. Малко след стартирането си на пазара Madrí Excepcional печели две влиятелни оценки – златно от премиите International Beer Challenge (IBC) през 2021 година и сребърно от Световните награди за бира през 2021 година

Madrí Excepcional сплотява дългогодишното пивоварно завещание с иновативното  пивоварство, с цел да улови „ El alma de Madrid – „ душата на Мадрид “. Продуктът носи всички характерности на модерния европейски лагер: пресен и мек, с 4.6% алкохолно наличие. Премиум бирата е със междинна газировка и ярък, златисто-меден цвят, съпроводен от гладка пяна и богат мирис на цветни хмелови нотки.

„ Особено горди сме, че точно българските консуматори ще бъдат първите в Централна и Източна Европа, които ще могат да се насладят на тази изключителна бира. Като водач в премиалния бранш у нас познаваме добре потребностите на потребителите и сме сигурни, че с Madrí Excepcional ще им предложим едно напълно ново вълнуващо преживяване, което те ще обикнат “, съобщи Владан Матич, изпълнителен шеф на „ Каменица “ АД, част от Molson Coors, по време на формалното показване на марката нощес.

Душата на марката се крие в магията на актуален Мадрид: съвременен, напредничав и градски, който обаче пази богатата просвета и многовековните обичаи на Испания. Именно сливането на наследството с нововъведенията е това, което отличава марката и го прави в действителност извънреден. Той е олицетворен от „ Чулапо “ (Chulapo) – група от хора, станали известни в Мадрид през XIX в. със своя изискан жанр и смело държание. Отличителната фигура на Чулапо заема централно място върху етикета на Madrí Excepcional, а през днешния ден терминът постоянно се употребява за хората на Мадрид и духа на истинските Чулапо, който продължава да живее в тях.

Премиерата на Madrí Excepcional в България бе маркирана уместно с тематично празненство с над 300 посетители, които за няколко часа се придвижиха на мадридска улица, изпълнена с доста цвят, забавление и изненади. Улични танцьори, графити актьори и акустичен музикант потопиха гостите в същински празнична атмосфера, наситена с духа на Madrí Excepcional. Като част от програмата те можеха да опитат и каране на едноколесен велосипед и да си изберат брандиран на момента подарък от ъгъла за крафт артикули. Разбира се, празничната нощ не мина и без страхотни музикални осъществявания онлайн на модерни български актьори и тематични дарове за всеки посетител.

„ La Sagra стъпва върху най-хубавото от другите култури, преплитащи се в Мадрид и района, в композиция с новаторски техники за варене, с цел да сътворяваме бири със страховит усет, които в действителност се отличават. Това са правила, споделяни и от Molson Coors, и с помощта на взаимната ни работа успяхме да създадем нещо в действителност особено с  Madrí Excepcional – неповторимо обединение на мадридския метод на живот и обичайното пивоварно завещание “, споделя Карлос Гарсия, създател и основен изпълнителен шеф на пивоварна La Sagra.

В България Madrí Excepcional се предлага в комерсиалната мрежа в опаковки от стъклена бутилка за многократна приложимост от 500 мл, кен от 500 мл и мултипак, както и в наливна форма в определени заведения и заведения за хранене.

Повече за Madrí Excepcional и неговата история можете да научите на, както и в профилите на марката в и.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР