Мъдростта на философите от древността може да ни помогне да

...
Мъдростта на философите от древността може да ни помогне да
Коментари Харесай

Защо е по-важно да слушате, отколкото да говорите

Мъдростта на философите от древността може да ни помогне да си разбираем някои обикновени, само че и в това време екзистенциални истини.

И в случай че постоянно настоявате вашата дума да е последна и да парирате причините на събеседника си с офанзива от свои думи, вслушайте се в това, което има да ви каже Зенон от Китион, роден през 334 година прочие Хр., който е считан за създател на стоицизма.

Древногръцкият мъдрец споделя: " Ние имаме две уши и една уста, тъй че би трябвало да слушаме повече и да приказваме по-малко. ". Наистина, няма физически артефакти, доказващи, че тези думи са точно на Зенон, като по-късно те са приписвани и на други хора.

Стоиците считат, че човек би трябвало да живее в сходство със законите на природата, тъй че постоянно изясняват света точно съгласно тях. Зенон вижда естествена причина, заради която хората би трябвало да слушат два пъти повече, в сравнение с да приказват.

Погледнато практично, съсредоточеното слушане, а освен чуване, ще ви донесе доста позитиви. Независимо дали желаете да убедите някого в своята теза, да се визиите като прелестен събеседник или да спечелите вербален спор, слушането е ключът към триумфа.

То ще ви даде нужната информация и ще ви направи да изглеждате по-убедителни, а и ще ви завоюват уважението на хора насреща.

Също по този начин не забравяйте, че е по-добре да казвате единствено неща, които си заслужава да бъдат чути. По този мотив Зенон също има поговорка: " По-добре да пътуваш с краката си, в сравнение с с езика ", споделя той. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР