Мъдростите и мислите обикновено ни помагат да осъзнаем неща, които

...
Мъдростите и мислите обикновено ни помагат да осъзнаем неща, които
Коментари Харесай

Нищо хубаво не идва без болка

Мъдростите и мислите нормално ни оказват помощ да осъзнаем неща, които са явни, само че бидейки под стрес не сме осъзнали. Именно по тази причина е потребно да четем някои максими понякога, с цел да можем да погледнем обстановката по-трезво и да намерим точното решение. Днес ви представяме няколко такива, които ще ни разкрият за какво нищо хубаво не идва без болежка.

1. Страданието е опция, която ориста ти дава – да се научиш на неотстъпчивост, да можеш да запазиш хладнокръвие пред лицето на рискове и тествания, предават от gnezdoto.net.

2. За да израсне и да облагороди духа си, човек би трябвало да преживее някакво тестване, лишаване или отчаяние. Така той получава разнообразни уроци. Всеки би трябвало да бъде рафиниран.

3. Начинът да преодолееш тъгата и скръбта, завладели те в резултат на тежка загуба, е да ги използваш като мотивация и да откриеш по-дълбокия смисъл на протичащото се. Бедите могат да бъдат превърнати в положителни благоприятни условия. Дори една трагична обстановка може да се трансформира във опция. – тибетска сентенция

4. Пътят на насладата, също като пътя на тъгата, не кривва настрана от страданието и нещастието, а минава право през тях.

5. С духовното си израстване можеш да приемаш всичко, което се случва с теб. Приемаш го не като резултат на това, че си бил неверен, че си отговорен за случилото се – то просто е част от тъканта на живота. В живота има моменти на невъзможност и незадоволеност. Въпросът е не „ Как да ги избегна? “, а „ Как да ги употребявам като нещо позитивно? “

6. Болката е неизбежна, страданието е по желание.

7. Винаги поддържай мозъка щастлив. Когато си щастлив и благополучен на умствено равнище, физическата болежка няма изключително значение. Но в случай че няма наслада или благополучие на мисловно равнище, в случай че има прекалено много паники и боязън, тогава даже физическите улеснения и удоволствия няма да успокоят вътрешния ти дискомфорт.

8. Когато откриваме повече наслада, можем да се надигнем против страданието по метод, който ни облагородява, вместо да оставаме с мъка в душите. Минаваме през компликациите, без сърцата ни да се вкаменят. Минаваме през сърдечните терзания, без да бъдем сломени.

9. Можем да излекуваме личните болки като се обърнем към болките на другите. Когато мислим за това по какъв начин да облекчим непознатото страдалчество, нашето лично страдалчество отслабва. Ето я същинската загадка за благополучие.

10. Ставаме по-добри, когато добротата ни е подложена на тестване.

11. Враговете ни са „ нашите най-ценни духовни учители “, тъй като те ни оказват помощ да развием духовната си мощ и да останем индиферентни даже когато се надигнем пред покруса.

12. Каквото и да ти сервира животът, можеш да отвърнеш с наслада. Радостта е щастието, което не зависи от това, което се случва. Тя е благодарственият отговор на опцията, която животът ти предлага в този миг.

13. Някаква доза страдалчество е нужна част от живота – без него няма по какъв начин в нас да се роди съчувствие.

14. Нищо хубаво не се появява на тоя свят без известна доза болежка, отчаяние и страдалчество. Това е в природата на нещата. Така е устроена Вселената. Както майките знаят, че ще изпитат голяма болежка при раждането. Но я одобряват. И даже след най-болезненото раждане, откакто бебето се роди, насладата е неизмерима. Едно от невероятните неща е, че насладата може да се породи толкоз бързо даже от страданието.

Именно мъчителните прекарвания са тези, които оказват помощ да засияе още по-силно светлината на щастието, тъй като тогава радостните прекарвания се трансформират в мигове на мощно облекчение. – тибетска сентенция

15. Не би трябвало да се усещаме отговорни, когато изпитваме болежка. Боли те и просто би трябвало да признаеш, че боли. Но в реалност даже измежду мощна болежка, може да усетиш нежността и вниманието на хората, които се грижат за теб.
Цитатите са подбрани от „ Книгата на насладата “

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР