Мадридската полиция разработи специални музикални клетки с постелки с нагреватели

...
Мадридската полиция разработи специални музикални клетки с постелки с нагреватели
Коментари Харесай

Полицейските кучета в Мадрид слушат класическа музика след работа

Мадридската полиция създаде специфични музикални кафези с постелки с нагреватели за служебните кучета, оповестяват порталът „ Нотисия “ и уеб сайтът Нюз.ру.

Така полицейските кучета получават лична зона за отмора и музикална терапия след работа. Преди това за мадридските полицейски кучета беше проведена зона за игра с играчки и тревна повърхност, плюс помещение с климатик и басейн и личен ветеринарен център.

Няколко пъти на ден в специфичните кафези ще бъде пускана класическа музика – силата на звука и диапазонът са подбрани по този начин, че музиката да успокоява кучетата, а не да ги нервира. Музикалната терапия се сортира самостоятелно за всяко животно съгласно темперамента му.

Кучешката полицейска работа в Мадрид е основана през 1983 г. Много от кучетата, за които градската полиция поставя толкоз грижи, имат по 2 „ специалности “ - търсене на взривни субстанции и опиати, присъединяване в избавителни интервенции, следене или работа при арести.

Задачите са свързани с високо равнище на стрес и по тази причина кучетата се нуждаят от терапия след работа, считат служителите на реда.

Заедно с класиката, мадридските кучета реагират позитивно на реге, джаз и рок.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР