Мадрид. Педро Санчес почти сигурно ще се превърне в новия

...
Мадрид. Педро Санчес почти сигурно ще се превърне в новия
Коментари Харесай

The Daily Express: Испания може да има нов министър-председател след вота на недоверие насрочен за петък

Мадрид. Педро Санчес съвсем несъмнено ще се трансформира в новия министър-председател на Испания, откакто неговата Социалистическа партия си обезпечи повече от задоволително гласове, с цел да смъкна от власт сегашния министър председател Мариано Рахой, в случай че вотът на съмнение бъде извършен в петък по проект, написа английският вестник The Daily Express .
Санчес получи поддръжката на шест партии в испанския парламент, събирайки общо 180 гласа, което е повече от нужните 176 гласа за взимане на властта – макар че към момента зависи от провеждането на избор на съмнение.
Предстоящият излаз на Мариано Рахой маркира втората забележителна политическа бомба в Европейския съюз през тази седмица, откакто Италия може би най-сетне ще образува държавно управление след месеци на застой.
Рахой, който не участва на следобедната сесия на дебата в Народното събрание в четвъртък, е под сериозен напън след крайното решение по дълго траялия корупционен скандал, прочут като делото „ Гуртел “.
Испански съд разгласи за отговорни някогашни членове на партията на Мариано Рахой поради оперирането на черен фонд – запас, който се държи за противозаконни действия, най-много употребен в случаи на политически подкупи.
Рахой не беше упрекнат, само че неговите показания бяха избрани за „ неправдоподобни “ от съда.
Педро Санчес беше основателят на вота на съмнение, който се чака да се организира в петък, 1 юни.
По-рано в четвъртък Рахой насочи предизвестие, че Испания ще попадне в безпорядък, в случай че вотът на съмнение против него бъде сполучлив.

Превод и редакция: Йонислав Дочев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР