МАДРИД (АП) — Испанското първенство ще докладва за плачевни расистки

...
МАДРИД (АП) — Испанското първенство ще докладва за плачевни расистки
Коментари Харесай

Испанското първенство ще докладва за „плачевни расистки скандирания“, насочени към Винисиус Джуниор преди мача на Атлетико

МАДРИД (АП) — Испанското състезание ще рапортува за „ плачевни расистки викания “, ориентирани към нападателя на Реал Мадрид Винисиус Джуниор преди мача на Атлетико Мадрид Мач от Шампионската лига.

Видео в обществените медии демонстрира дребна група почитатели на Атлетико, които скачат и скандират „ Vinícius chimpanzee “, преди тимът да играе с Интер Милано в сряда на осминафиналите на европейското съревнование.

Видеото, в което почитателите прибавят „ Vinícius chimpanzee “ към една от техните обичайни песни, в началото беше оповестено от уеб страницата Agente Libre Digital.

Испанската лига съобщи в четвъртък, че ще рапортува за случая на Прокуратура за закононарушения от ненавист. Той сподели, че ще работи, макар че виковете са били на друго съревнование и отвън стадион.

Лигата съобщи, че е „ надълбоко ангажирана да подсигурява, че футболът е пространство без ненавист и ще продължи безмилостно да го преследва всевъзможни прояви на расизъм, хомофобия, принуждение, ненавист... без значение от конкурен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР