Мадисън Кийс продължава своите великолепни изяви в хода на австралийското

...
Мадисън Кийс продължава своите великолепни изяви в хода на австралийското
Коментари Харесай

Кийс се разправи с шампионката от Ролан Гарос и е първата полуфиналистка на АО!

Мадисън Кийс продължава своите превъзходни изяви в хода на австралийското лято и през днешния ден записа десетата си поредна победа. Американката не остави никакви шансове на международната номер четири Барбора Крейчикова и я надигра с рутинното 6:3 6:2, с цел да се трансформира в първата полуфиналистка при дамите на тазгодишния Аустрелиън Оупън. Така Кийс дублира достижението си от 2015-а година, когато също беше във финалната четворка на конкуренцията в Мелбърн, а тя ще би трябвало да преодолее съпротивата на една всред Ашли Барти и Джесика Пегула, с цел да продължи към конфликта за огромния трофей.

Срещата стартира с леко превъзходство на Крейчикова, която вкарваше топката с отлична дълбочина в рамките на корта и осъществяваше сполучливо напън върху бекхенда на своята съперничка, което генерираше висок брой непредизивкани неточности от ракетата на шампионката в Аделаида. Непоставената състезателка обаче можеше да разчита на началния си удар, когато се озовеше в трудо състояние и отрази общо шест точки за пробив, до момента в който поведе с 3:2 гейма. Оттам насетне Кийс заигра със забележително самочувствие и превръщаше всяко едно свое изпълние в уинър, с цел да се поздрави с елементарно продобиване на откриващия сет.

Серията на 51-та в класация продължи с цялостна мощ във втория сет, където тя на бърза ръка взе задатък от 3:0, само че чехкинята беше решила да не се предава и върна един от двата си брейка пасив. Впоследствие обаче жегата напълно пречупи съпротивителните сили на чехкинята и тя просто нямаше по какъв начин да бъде конкурентоспособна, а това оказа помощ на нейната съперничка да затвори скоропостижно срещата в своя изгода.

Maddy`s moment
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР