Мадисън Кийс не остави никакви шансове на Джесика Пегула в

...
Мадисън Кийс не остави никакви шансове на Джесика Пегула в
Коментари Харесай

Крах за първата ракета на САЩ: Кийс профуча през шампионката от Монреал и световна номер три

Мадисън Кийс не остави никакви шансове на Джесика Пегула в американското дерби на US Open. Наглед международната номер три беше огромната любимка в мача, като се има поради, че тя напълно неотдавна завоюва WTA 1000 купата в Монреал, където даже победи международната номер едно Ига Швьонтек, само че през днешния ден за следващ път се видя, че първата ракета в Съединени американски щати има сериозна психическа преграда в Големия Шлем и неслучайно не е прекосявала етапа на четвъртфиналите в никое от четирите " мейджър " надпревари.

Кийс пък постоянно е била най-силна точно на огромната сцена и през днешния ден си обезпечи място на своя 10-ти четвъртфинал в Шлема. Бившата финалистка изнесе същинска наказателна акция на корта и се оправи със своята сънародничка за единствено 63 минути игра - 6:1 6:3. Така 19-тата сложена ще има сложната задача да се изправи против Маркета Вондроушова в идващия стадий на конкуренцията, а любопитното е, че двете в никакъв случай до момента не са се срещали.

 Кийс потегли стремително в дуела и на бърза ръка поведе с 3:0 гейма. По-нискоранкираната тенисистка действаше с голяма независимост и безусловно изглеждаше, че е способна да избие ракетата от ръката на своята съперничка, тъй като ударите ѝ летяха с невъобразимо висока скорост. Пегула съумя да завоюва идващото си подаване, само че последваха нови три гейма в актива на международната номер 19, която се откъсна напред в сетовете, а статисиката показваше, че третата сложена до момента е направила единствено един уинър.

Бившата финалистка стартира по-добре и във втората част, като незабавно се снабди с точка за пробив, единствено че този път Пегула прояви темперамент и се измъкна от сложното състояние. Кийс обаче продължи да господства напълно в разиграванията, до момента в който шампионката от Монреал беше своя бледа сянка и просто не можеше да улучи очертанията на корта, което докара до инкасирането на цели три пробива от нейна страна до края конфликта и по този метод тогавашната номер 7 се поздрави с безапелационен триумф над своята добра другарка.

Madison Keys unlocks a trip to the quarterfinals!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР