Мадисън Кийс е едно леко позабравено име през последните години

...
Мадисън Кийс е едно леко позабравено име през последните години
Коментари Харесай

На втори пореден турнир: Швьонтек претърпя крушение още преди 1/4-финалите!

Мадисън Кийс е едно леко позабравено име през последните години в тениса, което е подбудено от честата ѝ битка с травми, но сигурно по-паметливите фенове на играта помнят триумфите на някогашната представителка на топ 10, измежду които личат купа от WTA-1000 конкуренцията в Синсинати и край на US Open 2017. Американката неистово пробва да възроди кариерата си за огромния тенис, а какво по-добро място от шампионата в щата Охайо да го направи, откакто точно там триуфмира с единствената си за момента,,хилядарка " през 2019-а година.

Бившата шампионка от надпреварата се впусна в конкуренцията с привидно нулеви упования, поради слабия си сезон на твърди кортове, само че през тази седмица не стопира да впечатлява и след победа през вчерашния ден над някогашна,,мейджър " шампионка в лицето на Йелена Остапенко, то през днешния ден Кийс подсети за най-славните си дни на корта, побеждавайки в поредни сетове за час и 25 минути на корта международната номер едно Ига Швьонтек - 6:3 6:4. Домакинската представителка с триумфа си, чрез който трансформира сезона в Северна Америка на полякинята в цялостно отчаяние досега, се класира за четвъртфиналите ще срещне най-новата победителка от Шлема - Елена Рибакина.

Началото отмина без особени компликации за сервиращите, като видяхме единствено един брейкбол, който бе в интерес на Ига, само че до освен това не се стигна. От средата на частта последва цялостно видоизменение в играта на Кийс, която стана надалеч по-агресивна в ударите си и не даваше никакво време на шампионката от Шлема в подбора ѝ на удари, от което международната номер 24 извлече максимума и завоюва четири следващи гейма, с цел да вдигне публиката на крайници, доближавайки се на сет от успеха.

Втората част се трансформира в истински фарс на корта за полякинята, чийто топки не намираха очертанията, а в този миг локалната фаворитка трупаше голям брой позитиви и си обезпечи умопомрачителен задатък от 5:0. В този миг Швьонтек сервира за оставането си в мача, като я грозеше да ѝ бъде вързан,,геврек ", само че избави два мачбола и потвърди за какво е международна номер едно, наваксвайки двата си брейка пасив до 4:5. Кийс обаче бе приготвила най-хубавото за най-после и осъществя поредност от печеливши точки при последвалото подаване на Ига, с цел да реализира четвъртия си мачбол, с което наелектризира трибуните до краен лимит и се поздрави със популярния триумф.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР