Мачу Пикчу в Перу, каменна цитадела от епохата на инките,

...
Мачу Пикчу в Перу, каменна цитадела от епохата на инките,
Коментари Харесай

Перу отвори отново Мачу Пикчу

Мачу Пикчу в Перу, каменна крепост от епохата на инките, ситуирана в югоизточната част на страната, бе отворена още веднъж в сряда, откакто беше затворена преди близо месец на фона на антиправителствени митинги, заяви министерството на културата на южноамериканската страна, представено от Associated Press.

Това е станало допустимо след подписване на съглашения сред управляващите, обществени групи и локалната туристическа промишленост, с цел да се подсигурява сигурността на известната туристическа атракция и транспортни услуги, довеждащи към нея.

Протести, призоваващи за оставката на президента Дина Болуарте и членовете на Конгреса на Перу, раздрусаха района, в това число Куско, повече от два месеца. Демонстрациите провокираха обсада на ЖП линията, водещи към каменната крепост.

Протестите доведоха до 60 смъртни случая: 48 са цивилни, починали при конфликти със силите за сигурност; 11 цивилни починали при пътнотранспортни катастрофи, свързани с блокади на пътища; и един служител на реда, умрял в патрулна кола, сочат данни на Омбудсмана на страната.

Затварянето на Мачу Пикчу на 21 януари принуди държавното управление да изтегля повече от 400 туристи от Мачу Пикчу до град Куско с хеликоптер.

Мачу Пикчу е издигнат от инките през 15 век като религиозно светилище високо в Андите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР