Мачовете за Купата с ТВ излъчване няма как да се

...
Мачовете за Купата с ТВ излъчване няма как да се
Коментари Харесай

Караиванов: Мачовете за Купата с ТВ излъчване няма как да се изиграят преди 3-4 декември

Мачовете за Купата с ТВ лъчение няма по какъв начин да се изиграят преди 3-4 декември. Това съобщи шефът на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов по отношение на предлагането на Левски дуелите от шампионата за Купата на България да се изиграят оптимално рано и срещите да приключат преди началото на декември. „ Знаете за предлагането на Левски за това мачовете да завършат до края на ноември. По календар мачовете са до 7-8 декември с аварийна дата 11 декември. 11 клуба от efbet Лига поддържат концепцията, 7 клуба от Втора лига - от участващите в шампионата. Против са два клуба - ЦСКА 1948 и Ботев Враца. Не са дали отговор Лудогорец, Пирин и Спартак Варна от елита “, стартира той.

„ Както виждате има воля за по-ранно изиграване на мачовете. Волята е воля, но би трябвало да има и опция. Знаете, че стартира Световно в Катар. Мачове могат да се излъчват след 28 ноември по малкия екран, и то по 1 дневно. И вероятно на 24-и и 25-и на гърба на други срещи от Световното. Представете си какъв брой е красиво това. Имаме изясненост за тази опция за лъчение и тъкмо от нея излиза наяве, че преди 3-4 декември е мъчно да приключат дуелите, които са телевизионни “.
Атанас Караиванов.
„ Тези, които няма да попаднат директно в в телевизионното лъчение, ще могат да се изиграят оптимално рано. До тук има взаимност единствено по въпроса да се употребяват датите 17, 18 и 19 ноември, само че това са и датите за националните тимове. Отборите, които имат национали, имат право да откажат да играят тогава. Нетелевизионните мачове без проблем ще приключат през ноември, само че телевизионните няма да могат да приключат преди 3-4 декември. Имаме за изиграване и две отсрочени срещи за състезание - Славия - Лудогорец и Лудогорец - Левски, както и в случай че двата отбора се класират за втори кръг още един дуел сред Лудогорец и Левски ", добави Караиванов.

„ И двата тима имат предпочитание да си доиграят срещите. За молбата на Левски знаете оптимално рано. Лудогорец желае да си изиграе мачовете - двата отсрочени и вероятно два от Купата. Няма съгласие за датите. Ще създадем спомагателна среща сред тях. Това са мачове, които ще бъдат предавани. Това е нещото, което няма по какъв начин да касае всички останали клубове. Мачовете бяха отлагани с молба на единия клуб, на другия клуб. Знаете, че сме възнамерявали два отсрочени на ЦСКА и на Левски. Надявам се да намерим решението. Нито един тим не е споделил да се отсрочват срещите за следващата година. Засега не могат да бъдат напаснати датите. Някой би трябвало да отстъпи - може би и двете страни. Трябва да се откри решение “.

„ Възможно е шампионата да стартира по-късно. Най-рано третата седмица на юли да стартира. Нашите тимове играят в първия и втория кръг на квалификациите в Европа и стартират да желаят отсрочване. Този сезон започнахме по-рано поради Световното в Катар. Догодина няма нито в Катар, нито в Дубай. Между 10-и и 20-и юни играе националният тим. Тоест националите ще почиват от 20 юни. Безсмислен е този ранен старт. Ще играят мачове в Европа без да има състезание, но то в случай че има състезание, те ще отсрочат мачовете “, сподели още президентът на ПФЛ.

Междувременно, през днешния ден на публично събитие в Национална футболна база „ Бояна “ бе показана футболната топка, с която ще се играят дуелите от шампионата за Купата на България. Топката е от най-високо качество, дело на световноизвестния бранд “Adidas ”, и се употребява в тазгодишното издание на Шампионската лига – а особено за участниците в Купата на България тя ще бъде брандирана с логото на шампионата и спонсора му Sesame. Дебютът на формалната топка ще бъде още в първия постоянен кръг на надпреварата (1/16-финали) идния месец .

„ Вярвам, че всички участници ще останат удовлетворени от тази облага. Благодаря на Българския футболен съюз за опцията това да се случи, благодаря и на формалния спонсор, който влага в плана “, съобщи президентът на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов, който застанапред медиите в компанията на техническия шеф на Българския футболен съюз Георги Иванов, члена на УС на ПФЛ Даниел Боримиров и селекционера на България U21 Александър Димитров.

След церемонията бе извършено и съвещание на Управителния съвет на ПФЛ, в чието начало участва и Борислав Михайлов. Президентът на БФС пожела триумф на членовете на управителния орган на Професионалната лига и изрази задоволството си от положителното взаимоотношение сред двете институции в последните месеци. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР