Мачовете вечерта на 10 март и след полунощ обещават да

...
Мачовете вечерта на 10 март и след полунощ обещават да
Коментари Харесай

Три мача, които не бива да пропускате на 10 март


Мачовете вечерта на 10 март и след среднощ дават обещание да бъдат забавни. И сигурно с спомагателна страст, поради присъединяване на Григор Димитров.

Предлагаме ви три срещи от Индиън Уелс, които не трябва да изпускате:

Григор Димитров – Джейсън Къблър (втори мач на Stadium 4)

Григор Димитров ще се изправи против Джейсън Къблър във втори мач от петъчната стратегия на Stadium 4.

До момента Димитров и Къблър не са се изправяли един против различен. Световният №25 се класира непосредствено за втори кръг, до момента в който австралиецът отстрани Лоренцо Сонего на старта. Това е първо присъединяване на Къблър в главната скица в Индиън Уелс, откакто през 2021 година отпадна в първи кръг от квалификациите след проваляне с 0-6, 3-6 от Салваторе Карузо.

Димитров към този момент записа победа в шампионата. Двамата с Хуберт Хуркач сервираха първата изненада в шампионата на двойки в Индиън Уелс. Те отстраниха поставените под №2 Раджийв Рам и Джо Солсбъри след двусетов триумф. Едиснтвеният пробив в мача бе на сметката на българо-полското дуо, което по нищо не отстъпваше на доста по-опитните си съперници и стигна до успеха след 84 минути на корта.

В конфликта на сингъл, Григор излиза против противник с доста любопитна история. Къблър е опустошен през 2017 година, откакто заради хронични травми в коленете не може да играе на твърда настилка. После обаче всичко за него се трансформира ()

Стефанос Циципас – Джордан Томпсън (втори мач на Stadium 1)

Стефанос Циципас към момента не е излекувал травмата си, тъй че ще бъде забавно в какво положение се намира. Ако продължи напред, в потока му е и Григор Димитров.

Той показа, че няма високи упования за Мастърс шампионатите в Индиън Уелс и Маями, защото към момента изпитва болки в рамото. Гръцкият тенисист стартира мощно сезона, като оказа помощ на страната си да стигне до полуфинал на United Cup, след което игра за купата на Australian Open и записа две победи в конфликта с Колумбия за Купа „ Дейвис “. Впоследствие обаче Циципас отпадна още на осминафинал в Ротердам, като разкри, че точно контузията в рамото е причина за разочароващото му показване в Нидерландия.

Даниил Медведев – Брендън Накашима (Stadium 1, не преди 03:00 часа след полунощ)

Брендън Накашима стигна до мача против Даниил Медведев, откакто в първи кръг първенецът от Next Gen ATP Finals преодоля Джон Иснър със 7-6(7), 6-3.

21-годишният американец записа победи в първи кръг в шампионата през 2021 и 2022 година. В първия сет против сънародника му отрази и сетбол. Сега обаче се обрисува да му бъде много по-трудно.

Медведев несъмнено се намира в най-хубавата си форма от доста време насам. Още е едвам началото на март, само че руснакът към този момент може да се похвали с три трофеи през сезона – с една повече, в сравнение с за цялата 2022 година

„ Всеки път, когато излизам на корта, единствената ми цел е да надвивам и мисля, че открих верния метод. Ако просто играех нападателно от главната линия също щях да спечелвам доста мачове, само че не толкоз, колкото с сегашния ми жанр. Знам, че съперниците ми си мислят, че късите топки са добра тактичност против мен поради позиционирането ми на корта, само че съумявам да разгадая желанията им и да се придвижвам бързо. Мисля, че най-важното в тениса е душeвността, а аз работих доста в това отношение “ – описа неотдавна Медведев.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: неразрешено за Джокович
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР