Мачовете в първите три дивизии на футбола във Франция ще

...
Мачовете в първите три дивизии на футбола във Франция ще
Коментари Харесай

Френският футбол продължава, въпреки националната карантина

Мачовете в първите три дивизии на футбола във Франция ще продължат по проект, макар новата национална каратнина, оповестена нощес от президента Еманюел Макрон.

Франция предприе фрапантни стъпки, с цел да понижи разпространяването на Covid-19 в страната, откакто предходната седмица бяха регистрирани над 250 000 нови случаи на инфектирани. От през днешния ден са затворени заведения, магазини, които не оферират артикули от първа нужда и са лимитирани пътуванията, а новите ограничения са в действие към този момент до 1 декември.

За разлика от пролетта, когато при първата карантина футболните шампионати бяха прекъснати, в този момент футболът във Франция продължава, само че без почитатели по трибуните.

¡ÚLTIMO MOMENTO!

La Federación Francesa de Fútbol (FFF) decidió suspender todas las ligas de fútbol, exceptuando Ligue 1 y Ligue 2. La idea del ente futbolístico es apoyar los recientes anuncios del Presidente Macron para frenar el contagio de Covid-19.
— Realidad Deportes (@Realidad_Dep)
Министърът на спорта на страната Роксана Марачиняну разяснява обстановката: " Следващите седмици ще бъдат сложни за хората. Затова желаеме да потвърдим, че спортът на професионално равнище ще продължи. Спортистите ще имат опция да продължат да упражняват и да се състезават, защото пътуването за професионални задължения е позволено ".

От Френската футболна федерация потвърдиха, че футболът и в третото равнище на локалния футбол няма да бъде спирано, както и елитното равнище при дамите. Всякакви футболни мачове под това равнище, което включва юношеския футбол, няма да се организира най-малко до 1 декември.

VIDEO: French President Emmanuel Macron announces a new lockdown until at least December 1.

" The virus is spreading across France at a speed that even the most pessimistic did not predict "
— AFP news agency (@AFP)
Турнирът за Купата на Франция е спряна. Следващите седмиците трябваше да се изиграят шести и седми кръг от него. Тимовете от Лига 2 би трябвало да се включат в конкуренцията в осмия кръг, който по проект е плануван за 12/13 декември, само че евентуално програмата ще бъде изменена.

" Светът на футбола ще взе участие в груповите старания в битката против втората вълна на тази пандемия ", бе известието на Френската футболна федерация по отношение на протичащото се.

Насроченият за петък дуел сред Марсилия и Ланс към този момент бе анулиран, защото 11 футболисти на Ланс дадоха позитивни проби. По същата причина бе отсрочена и срещата от Лига 2 сред Ниор и Гренобъл.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР