Мачовете в Аржентина ще започват с минута мълчание и играчите

...
Мачовете в Аржентина ще започват с минута мълчание и играчите
Коментари Харесай

Година без футболната легенда Диего Марадона

Мачовете в Аржентина ще стартират с минута безмълвие и играчите ще се подредят, с цел да образуват „ 10 “ на терена, с цел да почетат известния номер на екипа на дон Диего.

„ Ще ни липсваш до края на животите ни “, се споделя в изказване на Аржентинската футболна лига преди годишнината, съпроводено с видео на живота, головете и многото титли на индивида с прякор „ Пибе де Оро “ (б.ред от испански: „ Златното момче “).

Марадона умря от сърдечен удар на 25 ноември предходната година на 60-годишна възраст, седмици откакто се подложи на мозъчна интервенция поради кръвоизлив. Бившата звезда на „ Бока Хуниорс “, „ Барселона “ и „ Наполи “ се бореше със зависимости към кокаина и алкохола през годините, като страдаше от чернодробни, бъбречни и сърдечни проблеми, когато си отиде от този свят. Смъртта му шокира почитателите по света и десетки хиляди се подредиха на опашка да се сбогуват за последно с легендата по време на тридневния печал в негова памет.

Марадона може и да не е към този момент на този свят, само че продължава да бъде част от живота на аржентинския народ, както и в останалата част на света. Неговите два гола в четвъртфиналите на Световното в Мексико през 1986 при триумфа над Англия единствено четири години преди Фокландската война, направиха дон Диего воин. В Неапол, където Марадона е също икона сходно на Буенос Айрес, негова скулптура ще бъде разкрита в наличието на сина му Диего Марадона-младши отвън стадион на неаполитанците, който бе преименуван в негова чест след гибелта му.

Тази заран президентът на „ Наполи “ Аурелио Де Лаурентис остави цветя в така наречен „ Ларго Марадона “ – зона в известния „ Испански квадрат “ в Неапол, затрупан със стени и графити в чест на аржентинската легенда. Клубът прикани почитателите да дойдат за неделния мач с Лацио повече от три часа преди първия съдийски сигнал, с цел да бъдат налице за възпоменателна гала, до момента в който Де Лаурентис съобщи, че ще има статуии в границите на стадиона на Наполи.

„ Играчите ще могат да допрян ръцете и краката на великия Бог на футбола преди началото на всеки мач “, показа той.

Марадона е прочут най-много с „ Божията ръка “ – попадението му с ръка, което класира Аржентина за полуфиналите на Мондиала в Мексико през 1986. По-късно, това му второ попадение във вратата на „ Трите лъва “ е несъмнено за „ Гол на века “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР