Мачовете от Висшата лига на страната ще се провеждат без

...
Мачовете от Висшата лига на страната ще се провеждат без
Коментари Харесай

Футболният сезон в Украйна стартира въпреки войната

Мачовете от Висшата лига на страната ще се организират без аудитория

Украйна започва новия футболен сезон без значение от продължаващата инвазия на Русия в страната в опит да даде честен подтик на разкъсваната от военни дейности нация. В първия мач от новата акция във Висшата лига Шахтьор Донецк и Металист 1925 от Харков направиха нулево тъждество на Олимпийския стадион в Киев.

Мачовете от Висшата лига на страната ще се организират без аудитория.

В прочувствена гала преди първия съдийски сигнал, играчите на двата отбора и реферите влязоха на терена с украински флагове и разкриха банер, който гласеше: „ Ние сме от един и същи кураж “. Футболистите на Шахтьор носеха фланелки с надпис: „ Донецк. Украйна ще победи “, до момента в който играчите на Харков бяха с сходни тениски и надпис, гласящ: „ Харков. Украйна ще победи “. В добавка, футболистите на Металист изиграха срещата с фланелки с емблемата на Въоръжените сили на Украйна вместо с обичайното си спонсорско лого, осведоми БГНЕС.

След минута безмълвие в памет на украинците, починали вследствие на съветската инвазия, първият удар на топката бе изработен от украински боец. Мачовете ще се организират без аудитория заради съображения за сигурност. Войната има унищожителен резултат върху футболните клубове, в частност по-малките и по-неосигурени финансово такива. Два клуба от висшия футболен ешелон на страната – Мариупол и Десна Чернигов, получиха позволение да пропуснат сегашния сезон с правото да се завърнат за идващия.

Решението за пускане на сезона пристигнало от президента на Украйна Володимир Зеленски в опит да даде честен подтик и самочувствие на страната. Много клубове няма да играят домакинските си мачове в своите градове, а най-много в западните и централните райони. Украинските футболни клубове взеха решение през април да сложат несвоевременен завършек на предходния сезон, откакто той бе пресечен след почналата на 24 февруари съветска инвазия. Шахтьор водеше на Динамо Киев с две точки на върха на таблицата, когато акцията бе краткотрайно спряна, само че от Лигата взеха решение сезонът да завърши без първенец.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР