Мачовете между двама души от една семейство не са никак

...
Мачовете между двама души от една семейство не са никак
Коментари Харесай

Беретини-Беретини: Един от възможните полуфинали в Акапулко


Мачовете сред двама души от една семейство не са по никакъв начин всекидневно събитие в Тура. Това обаче може да се случи в Акапулко след няколко дни. Матео Беретини е една от звездите на шампионата, само че този път фамилията му няма да поддържа единствено него.

В една от сензациите на шампионата до този миг се трансформира по-малкият брат на финалиста от Уимбълдън 2021 – Джакопо. Италианецът, който понастоящем е №842 в международната класация, се възползва по най-хубавия метод от предоставения му за квалификациите „ уайлд кард “ и стигна до главната скица след победи над Жофри Бланканьо (№155) и своя съотечественик Лучано Дардери (№184).

Джакопо ще играе с Оскар Оте в първи кръг от главната скица, а любимците в неговата четвъртина са вторият подложен Каспър Рууд и осмият Алекс Де Минор. Шансовете му за постигане до полуфинал не наподобяват изключително огромни, само че в случай че това въпреки всичко се случи, там негов конкурент би могъл да бъде неговият брат – Матео.

Преди това обаче пред Джакопо стои друга значима цел – победа над Оте, която ще му разреши да пробие в Топ 500 на ранглистата.

От своя страна международният Матео Беретини стартира против Алекс Молчан, след което би могъл да се изправи против Камерън Нори или Адриан Манарино. Потенциалните му съперници за четвъртфинала са Нуно Боржес, Ник Чапъл, Бен Шелтън и Холгер Руне.

До момента Матео и Джакопо не са се изправяли един против различен.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР