Мачовете между Ботев (Пловдив) и Берое винаги са имали по-особен

...
Мачовете между Ботев (Пловдив) и Берое винаги са имали по-особен
Коментари Харесай

Шансовете на Берое за Лига Европа минават през победа в Коматево

Мачовете сред Ботев (Пловдив) и Берое постоянно са имали по-особен заряд, само че в този момент Битката за Тракия се явява от изключителна значимост за гостите, които преследват класиране в Лига Европа. За да реализират задачата си, заралии би трябвало да изместят Левски от третото място, само че това няма да е по никакъв начин лесна задача. В момента “сините” имат задатък от 2 точки, което значи, че Берое непременно би трябвало да завоюва в Коматево през днешния ден, с цел да резервира възможностите си живи.

Триумфът на Славия във финала за Купата на България обърка проектите на старозагорци, които се надяваха да играят плейоф за Лига Европа като четвърти в крайното класиране. Сега обаче единствено третото място дава това право. Ботев също се целеше в четвъртата позиция, само че след старта на плейофите в първата шестица бързо изостана от съперниците си.

Наставникът на “канарчетата” Николай Киров няма да може да разчита на жокера Стивън Петков, който е осъден. В офанзива за домакините ще стартира Жоао Пауло, а другите офанзивни футболисти на “жълто-черните” ще са Тодор Неделев, който тренира обикновено, откакто получи травма при загубата от Левски (2:3), Диого Кампос и Дуде Ндонгала.

Гоелмият отсъстващ за Берое ще е Педро Еуженио. Португалецът е с контузия и сигурно пропуща дуела. Наставникът Александър Томаш ще залаожи в предни позиции на Мартин Камбуров, подкрепян по фланговете от Рубен Бригидо и Милен Желев.

ППЛ, плейофи - първа шестица:

БОТЕВ - БЕРОЕ

Вероятни сформира:

БОТЕВ (4-2-3-1): Чворович; Ф. Филипов, Терзиев, Пиргов, Й. Минев; Балтанов, Юсеин; Д. Кампос, Бризола, Ндонгала; Ж. Пауло
Старши треньор: Н. Киров
БЕРОЕ (4-2-3-1): Аргилашки; Бандаловски, Хаджиев, Виданов, Леони; Охене, Райнов; Желев, Б. Цонев, Бригадо; М. Камбуров
Старши треньор: А. Томаш

СЪДИЯ: Николай Йорданов
СТАДИОН: “Ботев 1912”, Коматево
НАЧАЛО: 20:30 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК Първа лига 8 кръг, петък 11 май  Ботев (Пловдив) 20:30предстои  Берое
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР