Мачът все още не е свършил, продължаваме разговорите по сделката

...
Мачът все още не е свършил, продължаваме разговорите по сделката
Коментари Харесай

Инерком: Мачът за ЧЕЗ не е свършил

Мачът към момента не е приключил, продължаваме диалозите по договорката за ЧЕЗ. Срещите не престават, макар че внесохме документите в Комисия за защита на конкуренцията. Това съобщи пред "Канал 3 " Веселин Захариев от "Инерком ".

Българската компания продължава да води диалози с банки. Нито една финансова институция не се е отказала след шума към продажбата на ЧЕЗ. Захариев призна, че последните седмици договарянията са се забавили, само че въпреки всичко не престават. В момента се прецизира каква част от средствата ще обезпечи "Инерком " и каква ще се вземе от банките.

На въпрос дали има развиване по случая за държавно присъединяване в договорката, Веселин Захариев сподели: "В момента топката е в полето на ЧЕЗ, чакаме тяхното решение, с цел да знаем по какъв начин ние да реагираме. Чешката компания е водещата страна, тъй като каквото и да решим ние, няма значение ".

Запитан дали Европейската комисия би трябвало да се намеси в тази ситуация с продажбата, от "Инерком " обявиха, че не е работа на Брюксел да се меси в частни търговски договаряния.

По отношение на информацията за основаване на краткотрайна комисия в Народно събрание за продажбата, българската компания е научила от медиите и нямат повече информация и изясненост до каква степен това ще помогне за оформяне на продажбата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР