Мачът от последния кръг в Лига 2 Бордо – Родез

...
Мачът от последния кръг в Лига 2 Бордо – Родез
Коментари Харесай

Бордо – Родез прекратен, фен нападна футболист

Мачът от последния кръг в Лига 2 Бордо – Родез нощес беше преустановен. Причината – почитател атакува футболиста на гостите Люка Буаде.

Сблъсъкът е основен и за два отбора тима. Бордо се нуждаеше от победа, с цел да изпревари втория в класирането Метц и да завоюва. Родез пък се нуждаеше от точки, с цел да резервира мястото си във втория ешелон. В момента отборът е 17-и и е в зоната на изпадащите.

Домакините изостанаха в резултата, откакто 25-годишният Буаде означи за 0:1 в 22-та минута. Докато празнуваше попадението, последовател на домакините нахлу на терена и го блъсна. Голмайсторът падна на терена, а по-късно бе изнесен на носилка и реферът спря мача. По-късно той разгласи, че двубоят няма да се възобнови, тъй като Буаде е с мозъчно разтърсване.

Френската футболна федерация осведоми, че Дисциплинарната комисия ще заседава в понеделник, с цел да разиска какви дейности ще бъдат подхванати.

Президентът на Бордо Жерар Лопес съобщи, че клубът ще подаде тъжба против ентусиастът и прикани централата да разреши мачът да бъде доигран или преигран

„ Бих желал да видя нещата да бъдат решени на терена, тъй като това въпреки всичко е футбол. Ще имаме представител на съвещанието на комисията и ще пазиме правата си. Ще апелираме, в случай че е належащо “, разяснява той.

„ Мачът за бъде възобновен или преигран? Не съм виждал да се играят дуели след последния ден на шампионата “, сподели босът на Родез Пиер-Оливие Мурат.

По същото време Метц победи Бастия с 3:2, събра 72 точки и зае второто място. Бордо, който е с три точки по-малко, в този момент знае от каква голова разлика се нуждае, с цел да изпревари противника, в случай че мачът с Родез бъде преигран.

Иначе първи в Лига 2 е Льо Авър, който надигра Дижон с 1:0, и събра 75 точки.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР