Мачът от 1/4-финалите в турнира за Купата на България между

...
Мачът от 1/4-финалите в турнира за Купата на България между
Коментари Харесай

Септември не може да приеме Левски в Драгалевци за Купата

Мачът от 1/4-финалите в шампионата за Купата на България сред Септември (София) и Левски няма да се играе на стадиона на домакините в Драгалевци. Причината е наредбата на БФС, съгласно която мачовете от тази фаза на шампионата би трябвало да се играят на игрища лицензирани с ВАР системата.

Член 16, точка 5, писмен знак Д гласи: Когато тим от Втора професионална или по-ниска лига се класира за 1/4-финал и последващи кръгове от Купа България, същият би трябвало да уточни, за домакинските си срещи, стадион, сертифициран за потребление на системата " ВАР ".
 Жребият отреди: Левски гостува на Септември (Сф), ЦСКА посреща Локо (Пловдив) онлайн
Жребият отреди: Левски гостува на Септември (Сф), ЦСКА посреща Локо (Пловдив)

Вижте всички двойки

Това значи, че домакините от Септември би трябвало да заявят различен стадион, на който да одобряват " сините " при започване на месец март. В София все още лицензираните от ФИФА игрища с ВАР система са " Васил Левски ", " Българска войска ", " Славия ", " Арена Царско село " и " Георги Аспарухов ". Предварителен оглед има и на стадиона в Бистрица, само че той към момента няма нужният документ.

До месец март има задоволително време и евентуално в по-късен стадий ще стане ясно къде ще се играе дуела.

Подобен проблем може да изникне и пред тима на Левски Крумовград, в случай че успее да в профил Монтана. Тогава аматьорския отбор ще би трябвало да посрещне първенеца Лудогорец. Ако това се случи евентуално мачът ще се състои на стадиона на Арда в Кърджали, който е непосредствен като дестинация до Крумовград.

При състояние, че Монтана продължи напред, няма да има проблем да посрещне Лудогорец на " Огоста ", защото стадионът има ВАР документ и може да одобри мачовете до края на шампионата, написа " dsport ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР