Мачът на звездите в българския баскетбол ще се проведе в

...
Мачът на звездите в българския баскетбол ще се проведе в
Коментари Харесай

Мачът на звездите в българския баскетбол ще взаимства формулата от НБА

Мачът на звездите в българския баскетбол ще се организира в нов формат, взаимстван от Националната баскетболна асоциация (НБА). Онлайн гласоподаване измежду почитателите ще дефинира състезателите и капитаните на двата тима.

Българинът и чужденецът с най-голям избор ще могат да избират съотборниците си. Редът на избиране ще бъде избран с детската игра " настъпванка ", разясниха уредниците. Гласуването ще стартира в понеделник и ще продължи до 15 март.

За пръв път баскетболното шоу ще се организира в Ботевград. " Арена Ботевград ", която е с потенциал 3500 места, ще одобри дуела на 22 април. В последните години домакини бяха София, Самоков, Ямбол, Пловдив и Варна.

Генералният управител на Националната баскетболна лига на България (НБЛ) Лили Борисова съобщи, че шоуто има обществен темперамент. Организаторите ще се ангажират с повече баскетболни прояви, свързани с аматьорския спорт.

" Тази година има много предпоставки да се получи доста сполучливо събитие и да реализираме това, което всички търсим от този артикул. Този мач е може би единственото събитие от календара, в който няма залог и спортен темперамент. Един доста огромен плюс, с цел да може този мач да е чисто и просто баскетболно шоу за хората и самите играчи ", сподели Борисова.

 Генералният управител на НБЛ Лили Борисова остана удовлетворена от избора на Ботевград за хазаин на шоуто
© LAP.bg

Генералният управител на НБЛ Лили Борисова остана удовлетворена от избора на Ботевград за хазаин на шоуто

Борисова дефинира Ботевград за " най-баскетболния " град в България. Тя изрази удовлетворение от обстоятелството, че Мача на звездите ще се организира преди решителната фаза от плейофите на шампионата.

Програмата за шоуто, което ще се организира за 15-а поредна година, ще бъде оповестена в допълнение. По традиция ще има състезания за забивки и пукотевица от зоната за три точки. Националната аматьорска лига по баскетбол също ще се включи със собствен Мач на звездите. Програмата ще включва още игра за хора в инвалидни колички.

Билетите за шоуто ще костват по 5 лв.. От понеделник пропуските ще се продават онлайн в мрежата на Eventim. Седмица преди дуела и на място в деня на мача билетите ще костват по 7 лв..

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР