Мачът на мачовете в българския футбол е днес. От 17

...
Мачът на мачовете в българския футбол е днес. От 17
Коментари Харесай

Лукавия срещу Потайния в ребуса „вечно дерби“

Мачът на мачовете в българския футбол е през днешния ден. От 17 часа на националния стадион се изправят ЦСКА и „ Левски “ или както сподели треньорът на „ алените “ Нестор Ел Маестро – конфликт сред първия и първия в класирането. Родните грандове разделят върха с еднакъв брой точки.

„ Подобни дерби срещи носят страст и мотивация за идващите дуели “, сподели Славиша Стоянович, треньор на „ сините “.

Именно към двамата експерти са ориентирани погледите преди конфликта. Те ще би трябвало да решат ребуса „ постоянно дерби “. ЦСКА и „ Левски “ разполагат, както с качествени футболисти, по този начин и с положителни експерти. Сърбинът завоюва купа на Словакия със „ Спартак “ (Търнава). Словенецът направи същото, само че с „ Цървена звезда “ в западната ни съседка. Двамата имат обща упоритост – да върнат триумфите в клубовете, за които работят в този момент. Това става единствено, когато си на върха, а там няма място за двама.

 Ел Маестро

Ел Маестро и Стоянович ще кръстосат шпаги в пряк двубой за първи път този сезон. Двамата са положителни психолози, които знаят, че подобен мач се печели освен с качества. Може би и поради това в часовете преди конфликта треньорите си насочиха психо-атаки.

„ Той е подъл, по тази причина ни дефинира като любимец в мача “, сподели Стоянович.

„ Ще го приема като комплимент – отвърна сърбинът. – И при нас, и в „ Левски “ няма титуляри. Това сподели и Славиша, а той е интелигентен, потаен… “.

Коментарите на двамата ясно демонстрират какъв брой е мечтан триумфа в срещата. Хубавото е и че експертите не наподобяват като хора, които ще се примирят с резултата от съботния дуел на „ Васил Левски “.

 Стоянович

„ От една страна това ще бъде един миг, в който ще можем да си отговорим на доста въпроси, като да вземем за пример какво е действителното ни положение – сподели Стоянович. – Този мач е значим и поради това – да забележим къде сме в реалност. “

Подобна е обстановката и в ЦСКА. Тимът от „ Българска войска “ влиза в конфликта със серия от 3 следващи победи, само че Ел Маестро не се задоволява единствено с няколко взети скалпа.

„ Всяка от тези срещи бе сложна, постановяваше се да намерим метод да спечелим и трите мача – сподели сърбинът с британски паспорт. – И дуелът в събота ще бъде друг и отново ще би трябвало да намерим път към успеха. Бих предпочел футболът да е повече като бокса. Моят съотечественик Антъни Джошуа нокаутира Александър Поветкин и всичко завърши. Никой не се интересува, че руснакът се оправи добре в първите три рунда. Никой не пита и за какво Джошуа не се оправи добре първоначално. Той завоюва и край. “

Психологическата конфигурация ще бъде значимият коз, на който ще разчитат треньорите. Лукавия Ел Маестро е безапелационен, че освен огромни мачове се печелят по сходен метод, а и трофеи, и купи. Изглежда, че на сходно мнение е и Потайния Стоянович. Словенецът „ скри “ „ Левски “ от погледите на почитатели и публицисти в седмицата преди срещата. Всички тренировки на „ сините “ бяха засекретени. Нещо, което е казус от идването на Стоянович. За първи път и отборът е на лагер преди дуел. Подобна беше практиката преди идването на Славиша, само че това бе и първото нещо, на което той постави край. Сега идва мачът на мачовете и методът за него е друг. Самият въздух в близост е различен. След дуела обаче единствено един ще диша по-леко – ЦСКА, „ Левски “… или „ Лудогорец “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР