Мачът между Верея и ЦСКА-София от 9 декември 2018 г.

...
Мачът между Верея и ЦСКА-София от 9 декември 2018 г.
Коментари Харесай

Скандал! Редили Верея - ЦСКА на точен резултат

Мачът сред Верея и ЦСКА-София от 9 декември 2018 година е трябвало да приключи 2:0 в интерес на алените, твърди bTV. След 90 минути гостите се поздравиха с триумф от 1:0. Това е срещата, поради която районната прокуратура в Стара Загора стартира досъдебно произвеждане за това, че е била препоръчана на другиго полза, с цел да се повлияе на резултата.

От прокуратурата в града обявиха, че проверяват и различен мач на Верея - загубата с 0:6 в дербито на Стара Загора от Берое на 25 ноември 2018 година

“Ще бъде тествано всичко - както всички срещи в спортния сезон на този футболен клуб, по този начин и финансирането му. След като бъдат тествани и залозите в съответните уеб сайтове и заложни къщи, които провеждат подобен вид залагания към този момент ще бъде открито дали въобще има някакви такива ангажименти.

В момента нямаме никакви други данни с изключение на подозрения, които са на Българския футболен съюз ”, съобщи пред bTV Надежда Белчева - представител на Районната прокуратура в Стара Загора, която на въпрос какъв брой гола е трябвало да има в този дуел, тя отхвърли да отговори.

Отборът на Верея беше изхвърлен от Първа професионална лига след решение на Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз. Причината са подозрения за манипулиране на мачове и непозволено финансиране от страна на хора, свързани с черно тото. Съмненията са за 5 манипулирани мача - 3 от есенния дял на шампионата и 2 от пролетния. Верея получи парично наказване за срещите с Берое, ЦСКА-София и Славия, изиграни през 2018 година

От старозагорския клуб оповестиха, че смятат изваждането от елита за акция против тима и президента на БФС Борислав Михайлов и ще апелират. Разследването е предоставено на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи гр. Стара Загора, като е избран двумесечен период за провеждането му. През това време ще бъдат прегледани и всички други резултати на клуба в шампионата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР