Мачът между Швейцария и Сърбия се превърна в арена за

...
Мачът между Швейцария и Сърбия се превърна в арена за
Коментари Харесай

Шакири провокира и с... бутонки

Мачът сред Швейцария и Сърбия се трансформира в сцена за проявление на хипотетични политически знаци, само че освен орелът, завършен от ръцете на Джердан Шакири и Гранит Джака, бе провокация.

Още по време на самата среща, приключила с победа 2:1 за швейцарците, фотографите уловиха забавен акцент във футболните обувки на Шакири. На едната от тях имаше косовски байрак.

Снимка: Reuters

Полузащитникът е роден в Гнилане - градче, което попада в териториите на страната, придобила самостоятелност през 2008 година Косово продължава да не бъде признавана за независима страна от сърбите.

Именно тези политически различия породиха гнева и обидата у сърбите.

Шакири чества след първия гол с преплетени ръце във формата на птица, в които част от почитателите на Сърбите разпознаха орела, изобразен върху албанския байрак.

Снимка: Reuters

“Не желая да разясня жеста си. Видяхте какво направих, това са страсти ", сподели той след мача.

Подобен жест сподели и другият голмайстор за Швейцария - Гранит Джака. След мача той бе по-словоохотлив в изказванията.

" Светът може да не знае за аккво става въпрос, само че питайте който и да е албанец. Направихме нещо историческо. Отбор, който даже не се класира на международното състезание, вкара два гола. Сърбия - Албания 1:2 ", сподели той.

Granit Xhaka on his goal tonight:

" The world might not know the story, but ask any Albanian. This is history being made. A team that's not even at the #WorldCup scored today, not once, but twice. Serbia one, Albania two! " pic.twitter.com/58H8B2BICT
— Team Albanians (@TeamAlbanians) June 22, 2018

Сблъсъците сред албанци и сърби са на политическа основа и за въздействие върху територията, на която се намира Косово. През 2014 година по време на мач сред двете страни с дрон бе спуснат албански байрак на стадиона в Ниш. Един от сръбските футболисти го смъкна, а това провокира вълнения на терена и по трибуните.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР