Мачът между Ботев (Пловдив) и Левски от 28-ия кръг на

...
Мачът между Ботев (Пловдив) и Левски от 28-ия кръг на
Коментари Харесай

Първият етап от строежа на стадион "Христо Ботев" в Пловдив е завършен

Мачът сред " Ботев " (Пловдив) и " Левски " от 28-ия кръг на Първа лига в края на април сигурно ще се играе на. Собственикът на компанията, която дава отговор за строителството на стадиона, Илиян Филипов съобщи, че оборудването ще получи лиценз за мачове от вътрешното състезание до края на април.

" Днес завършваме с работата по стадий 1 от строителството. Имаме още някои дреболии, които ще почистим в придвижване. Започнахме към този момент да покриваме и Източната естрада, което е планувано в стадий 2. Всички могат да бъдат спокойни, че за мача с " Левски " стадионът ще бъде лицензиран и въведен в употреба. Планира се комисията по въвеждането в употреба да мине сред 12 и 16 април. От Българския футболен съюз имаме увещание, че ще им трябват 24 часа, с цел да си създадат огледа на стадиона и по-късно да дадат лиценз ", сподели Филипов, представен от Българска телеграфна агенция.

 След 10 години и десетки милиони вповече: стадионът на След 10 години и десетки милиони вповече: стадионът на " Ботев " още е в бъдещето

Собственикът на компанията изрази терзание, че към момента няма банкова гаранция от Община Пловдив, че плануваните средства за цялостното довеждане докрай на стадиона ще му бъдат изплатени.

През февруари общинският съвет общо 32.7 млн. лева за стадион " Христо Ботев ", както и за ст. " Локомотив ". Отпуснатите средства се разпределят в три бюджетни години. Филипов пое ангажимент да приключи оборудването още тази години със лично финансиране, а по-късно да получи парите, само че съобщи, че това няам да се случи без банкова гаранция.

" До октомври можем да бъдем подготвени с останалата железна структура, да бъде затрупан целият стадион и да бъде направена стъклената фасада, която е по план. Това значи, че аз би трябвало да финансирам всичко, само че желаех от Общината да имам банкова гаранция, тъй като всички бяхме очевидци какво се случи с плана за пробива под Водната палата. За да имам сигурност да вложа нужните средства, желая банкова гаранция. Без такава, няма по какъв начин вложа тези пари, тъй като рискът е голям. Не мога да поръчам железна структура, без да съм сигурен, че ще ми бъде платено през 2024 и 2025 година. Става дума за 17 милиона лв., с цел да имаме изцяло довеждане докрай на стадиона на стадий 2 ", съобщи Филипов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР