Мачът е от 21,00 часаАржентина и Хърватия се срещат в

...
Мачът е от 21,00 часаАржентина и Хърватия се срещат в
Коментари Харесай

Време за битка: Аржентина и Хърватия определят първия финалист на Мондиала


Мачът е от 21,00 часа

Аржентина и Хърватия се срещат в първия полуфинал от Световното състезание по футбол в Катар.

Мачът е през днешния ден от 21:00 часа на стадион " Лусаил ", а основен арбитър е италианецът Даниеле Орсато.

Хърватите са на крачка от край за втори следващ път, откакто преди 4 години в Русия стигнаха до борбата за купата, само че я изгубиха от Франция.
Аржентинците пък мечтаят за първи трофей от Мондиал от далечната към този момент 1986 година.

Двамата треньори могат да разчитат на най-хубавото, с което разполагат, откакто този на „ гаучосите “ разкри, че Анхел ди Мария и Родриго де Пол ще бъдат подготвени за дуела.

Двата отбора имаха сложен път до полуфиналите, като Хърватия записа две равенства и една победа в своята група, с цел да приключи на второ място, след което имаше потребност от дузпи, с цел да преодолее поредно Япония и огромния любимец Бразилия в елиминациите.

Тимът на Златко Далич е един от двата отбора без загуба на Мондиал 2022 (заедно с Мароко), като е позволил единствено три гола във вратата си и демонстрира доста солидна игра.

За Аржентина Мондиал 2022 стартира по фрапантен метод - загуба от абсолютния новобранец Саудитска Арабия в първия мач от груповата фаза. Впоследствие Меси и компания демонстрираха класа, с цел да запишат поредни победи над Мексико и Полша, с което приключиха преди всичко в групата.

Двукратните международни първенци бяха затруднени от Австралия в осминафиналите, само че стигнаха до триумф с 2:1, след което надделяха Нидерландия след дузпи в доста тежък четвъртфинал.

Досега Аржентина и Хърватия са се срещали два пъти на Мондиали - във Франция 98 и в Русия 18.

В първия случай “албиселесте ” надвиха с 1:0, а във втория “ватрените ” прегазиха противника си с 3:0. Отделно тимовете са изиграли между тях и две контроли - през 2006 и 2014 година като в тях отново си размениха по един триумф.

Аржентина може и да играе много мъчно против Хърватия, само че Лионел Меси има благи мемоари на самостоятелно равнище от борбите с балканците.

Ла Пулга дебютира за албиселесте през 2005-а в контрола против Унгария, а първият му гол с екипа на националния тим е година по-късно – на 1 март 2006-а, когато противник е… Хърватия – в този мач за балканците дебютира Лука Модрич.

Тогава суперзвездата на международния футбол записа своя шести мач за гаучосите, а попадението му даде преднина на неговата страна с 2:1. В последна сметка обаче шахматистите победиха с 3:2.

На 12 ноември 2014-а Меси още веднъж вкара гол на Хърватска. Тогава отборът на Херардо Мартино завоюва с 2:1, а Ла Пулга оформи крайния резултат в 57-ата минута от дузпа. И двете упоменати срещи са контроли.

Третият конфликт на Лео против балканците се организира на последното Световно. Това е и най-тъжният спомен на 35-годишния амулет на гаучосите – отборът му падна тежко с 0:3 в груповата фаза в Русия и беше на крачка от елиминиране, което обаче бе избегнато с победа над Нигерия.

Какво ще се случи в този момент, следва да разберем от полуфинала, а спечелилият в него ще спори за купата със спечелилия конфликта сред Франция и Мароко.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР