Мач Рафаел Надал - Григор Димитров на финалите на АТР

...
Мач Рафаел Надал - Григор Димитров на финалите на АТР
Коментари Харесай

Рафаел Надал се отказа от участие в Лондон


Мач Рафаел Надал - Григор Димитров на финалите на АТР в Лондон няма да има. Това стана ясно след загубата на международния номер 1 от белгиеца Давид Гофен с 6:7(5), 7:6(4), 4:6 в мач от група " Пийт Сампрас " и последвалият отвод на испанеца.

Оттеглянето му значи, че Димитров ще почива през днешния ден, на следващия ден ще играе с Гофен, а в петък ще се изправи против резервата Пабло Кареньо Буста. Самият Григор започва с победа в дебютното си присъединяване, като съкруши с 2:1 сета австриеца Доминик Тийм.

" Не съм подготвен да играя. Днес се борих, знаейки, че това е последният ми мач за сезона. Бях се схванал с огранизаторите да опитам. Прекалено доста пъти в кариерата ми съм пропущал този шампионат. Знам какво би трябвало да направя. Познавам процеса по възобновяване. Това е последният шампионат за сезона. Би било друго, в случай че беше по средата на годината.

Така се случва в цялата ми кариера, само че не мога да се окайвам. Имам огромен шанс за всички неща, които ми се случват.

От друга страна, евентуално от водещите тенисисти съм имал повече травми и проблеми, само че аз съм привикнал и знам какво би трябвало да направя. Мисля, че съм подготвен за това ", разяснява испанецът.

" Независимо дали бях спечелил или изгубил, щях да се откажа, тъй като не се любувах на корта изобщо. Нямаше наслаждение да играя по този начин. Разочарован съм, само че няма да рева. Имах страховит сезон.

Оценявам какво ми се случи през цялата година. Ще работя крепко, с цел да имам повече шансове идващия сезон да продължа да бъда на върха и да се боря за огромните трофеи. Благодаря ви и радостна Коледа ", добави Надал.

Феновете несъмнено ще са разочаровани, защото упованията към идния нов конфликт Надал - Григор бяха огромни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР