MacBook Air с M2 чип на Apple е един от

...
MacBook Air с M2 чип на Apple е един от
Коментари Харесай

6 лаптопа, които можете да си купите вместо MacBook Air

MacBook Air с M2 чип на Apple е един от най-хубавите преносими компютри. Той държи шампионата в класа на 13-инчовите преносими компютри, който постепенно се измества от 14-инчови машини. Той е необикновено тъничък, като в това време обезпечава солидна продуктивност, великолепен живот на батерията и чудесно образно и аудио преживяване. Трудно е да се победи този преносим компютър, в случай че нямате проблем с macOS.

И въпреки всичко, Windows си остава преобладаващата платформа, тъй че всеки, който се нуждае от преносим компютър с Windows, има отлични други възможности. За почти същата пари може да получите отлична продуктивност, порядъчен живот на батерията, а в някои случаи даже по-добър екран. Ето шест преносимия компютър, които би трябвало да купите вместо MacBook Air.

Dell XPS 13 Plus

Линията XPS на Dell претърпя някои съществени промени в последното си потомство. Отличителни характерности като скрития тактилен тъчпад, клавиатурата с нулева решетка и светодиодните функционални бутони започнаха с XPS 13 Plus и си проправиха път към новите 14 и 16-инчови модели. Това е задоволително дребен преносим компютър с помощта на най-малките рамки на екрана в сектора. Все отново, той е малко по-дебел от безумно тънкия MacBook Air – 1,52 против 1,11 см. Същевременно той тежи почти същите 1,22 кг като устройството на Apple.

Извън ултрамодерния си външен тип, Dell XPS 13 Plus разполага опционално с OLED екран. Животът на батерията му е малко по-малък от междинния, само че цената му е същата като на MacBook Air M2.

Asus Zenbook S 13 OLED

Asus има история на произвеждане на авангардни тънки и леки преносими компютри на атрактивни цени. Zenbook S 13 OLED е типичен образец за това. Той се отличава с атрактивна хармония, с геометрична шарка на капака и дизайн с превес на формата над функционалностите, който се отличава с нападателен ъгъл на клавиатурата, когато капакът е отворен. Това покачва въздушния поток и обезпечава по-удобен ъгъл за писане.

Zenbook S 13 OLED е с дебелина 1,09 см и е малко по-тънък начело от MacBook Air и напълно малко по-дебел откъм гърба – 1,16 см. Освен това тежестта му е единствено ~990 грама, което е по-малко от това на MacBook Air – 1,22 кг. Шасито на преносимия компютър е направено от здрава алуминиево-магнезиева сплав, а за капакът е употребен материал, наименуван „ плазмокерамичен алуминий “. Той се усеща като глина, само че наподобява като камък. Като цяло Zenbook има страховит дизайн, който се съчетава с бърза продуктивност и хубав екран.

Lenovo ThinkPad X1 Nano Gen 3

Миниатюрният ThinkPad X1 Nano Gen 3 на Lenovo резервира всички общоприети дизайнерски характерности на ThinkPad. Включително естетиката с черен похлупак от въглеродни нишки и магнезиево-алуминиева сплав в долната част на шасито. Клавиатурата му е идентична с тази на ThinkPad Z13 Gen 2. Тъчпадът остава в механична версия, която към момента работи добре.

Най-забележителното е, че ThinkPad X1 Nano Gen е доста тъничък – 1,47 см, само че по-важното е, че е удивително лек – ~960 грама. Това го прави един от най-леките 13-инчови преносими компютри, които можете да си купите. И въпреки всичко той е екипиран с процесори Intel от 13-то потомство, в това число варианти vPro, които могат да се включат към корпоративни системи за сигурност и ръководство. Опционалната поддръжка на 4G WWAN е още едно намигане към бизнес потребителите.

HP Dragonfly G4

Dragonfly G4 на HP е единственият преносим компютър в този лист, който е ориентиран напълно към бизнеса. Това обаче не би трябвало да ви плаши, тъй като това, че е бизнес устройство не значи, че е скъпо. Цената му стартира от малко над 1100 $. Dragonfly G4 се отличава с елегантна хармония, фино и леко шаси с дебелина от 1,62 см, тегло от ~990 грама и отлична клавиатура, която е единствено една степен под тази на MacBook Air. Тя не предлага тактилен тъчпад като отличната Force Touch версия на Apple, само че механичната ѝ версия е задоволително комфортна.

Но Dragonfly G4 се отличава с това, че предлага функционалностите, които бизнесът желае най-вече. Първо, той може към момента да е с предходното потомство чипсети, само че има алтернатива Intel vPro, която предлага най-хубава съгласуемост с корпоративните системи за ръководство и сигурност. Освен това Dragonfly поддържа NFC връзки и WWAN клетъчна съгласуваност, които бизнесът изисква. HP предлага голям брой спомагателни функционалности за сигурност, като да вземем за пример своя Secure Erase BIOS, Sure Admin и други, които могат да отговорят на проблемите на бизнес сигурността.

Microsoft Surface Laptop 5

Отговорът на Microsoft на MacBook Air е преносимият компютър Surface. В петото си потомство устройството има превъзходно фино и леко шаси с дебелина от единствено 1,47 см и тегло от 1,27 кг. Той не е толкоз тъничък, колкото MacBook Air, само че е също толкоз добре конструиран. Microsoft също по този начин предлага композиция от впечатляващи цветове, в това число платинен вид с тъкан Alcantara, покриваща опората за длани.

Surface Laptop 5 към момента работи с процесори Intel от 12-то потомство, само че е високопроизводителен и с добър живот на батерията. Той се радва на отлична клавиатура, която е прецизна и комфортна, както и на машинален тъчпад, който е доста добър. Дисплеите на Surface постоянно са отлични, а Surface Laptop 5 продължава наклонността с 13,5-инчов IPS екран с резолюция 2256 x 1504 с опция за тъчскрийн и химикалка в комфортното за продуктивността съответствие 3:2.

Lenovo ThinkPad Z13 Gen 2

Линията ThinkPad на Lenovo от дълго време е една от най-емблематичните, с характерен външен тип и чувство, които се разпознават отдалеко. Но Lenovo модернизира естетиката и цялостния дизайн, олицетворени от ThinkPad Z13 Gen 2. Този преносим компютър се отдалечава от цветовата скица черно-черно и вкарва ново напълно алуминиево шаси и опционален цвят Flax Fiber Bronze със „ състезателен “ похлупак, направен от устойчиви тъкани ленени нишки.

Вътрешността на ThinkPad Z13 Gen 2 е по-позната, с черна клавиатура с типичните за линията скулптурирани капачки на клавишите и тонове разстояние сред тях. Превключвателите ѝ са леки и бързи, което я прави една от по-добрите клавиатури отвън MacBook. Тактилният тъчпад е отличен, с дружелюбна хаптична технология и поддръжка на виртуални бутони за TrackPoint накрайника, които не лишават от площта на повърхността за плъзгане. ThinkPad Z13 Gen 2 е доста тъничък – единствено 1,39 см, а тежестта му е почти същото като това на MacBook Air – 1,26 кг.

Серията е снабдена с бързи процесори AMD Ryzen, които може да са с едно потомство по-стари, само че въпреки всичко обезпечават бърза работа и добър живот на батерията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР