Macallan 1926 single malt е едно от най-търсените шотландски уискита

...
Macallan 1926 single malt е едно от най-търсените шотландски уискита
Коментари Харесай

Колко скъпо е най-скъпото уиски на света

Macallan 1926 single malt е едно от най-търсените шотландски уискита в света. За него се знае, че е отлежавало 60 години в тъмни дъбови бъчви от шери, преди през 1986 година да бъде бутилирано в 40 бутилки. Още по-специални въпросните бутилки стават и поради това, че не са били налични за покупка, а са били препоръчани на определени клиенти на марката The Macallan.
 12 любопитни обстоятелството и истории за уискито (и за какво е отлежавало даже в космоса)
12 любопитни обстоятелството и истории за уискито (и за какво е отлежавало даже в космоса)

Напитката е отлежавала даже и в космоса

Специално The Macallan 1926 се слави като " единственото уиски, което всеки аукционер желае да продаде и което всеки колекционер желае да има ". И доказателство за това е рекордната цена, която то доближава на търг. През 2019 година една от 40-те бутилки е продадена за рекордните 1.5 милиона паунда.

Тази година обаче Macallan 1926 single malt счупи всички върхове за най-скъпа алкохолна напитка, продавана на търг, като надмина с над два пъти прогнозната си цена. Уискито бе продадено в събота, 18 ноември, за внушителните 2.7 милиона $.

Ръководителят на аукционната къща е споделил, че му е било разрешено да опита напълно малко от напитката. По думите му усетът ѝ е " доста богат, усещат се доста сушени плодове, както бихте очаквали, доста подправки, доста дървесина ".

Друго любопитно за 40-те бутилки от бъчвата на Macallan от 1926 година е, че са били етикетирани по разнообразни способи. Две от тях въобще не са имали етикети, за най-вече от 14 от тях се счита, че са носели етикети Fine и Rare, а 12 са били етикетирани от поп арт художника сър Питър Блейк.
 Macallan и върхът за най-скъпото уиски в света
Колко коства най-скъпото уиски в света

И кое е то

Други 12 бутилки, в това число и продадената в събота, пък носят етикети, основани от италианския художник Валерио Адами, написа BBC.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР