Мааме Байни, която спечели място в олимпийския отбор на САЩ

...
Мааме Байни, която спечели място в олимпийския отбор на САЩ
Коментари Харесай

Състезателка родена в Гана ще представлява САЩ в Пьончан

Мааме Байни, която завоюва място в олимпийския тим на Съединени американски щати по бързо пързаляне с кънки, откакто реализира до победа на 500 метра в държавния шампионат. 17-годишната спортистка, която е родена в Гана, победи във финала олимпийските състезателки Лана Геринг, Джесика Корман и Катерин Ройтер-Адамек. " Мили Боже, не мога да допускам! Чувствам се чудесно, само че ще ми би трябвало време, с цел да привикна с това ", сподели тя след надпреварите.
Women’s USA Short Track Speed Skating Olympic Team trials on @nbc Maame Biney just qualified!!!! @USSpeedskating
— Diana C. Prince (@ChefDulceDi) December 16, 2017

Байни се изстреля от старта и победи съперничките си с разлика, което беше ненапълно предстоящо, тъй като преди няколко месеца медиите в Щатите я прогласиха за бъдещето на пързалянето с кънки в страната. След успеха си тя размаха ръце във въздуха и стартира да пляска, в резултат на което загуби баланс и падна на леда.

" Започнах да чествам, когато осъзнах, че в действителност ще бъда част от олимпийския тим. Тогава пристигна и неприятното рухване ", добави с усмивка тя. Байни ще бъде едвам вторият тъмнокож американски олимпиец в скоростните дисциплини на лед. Първият беше Шани Дейвис, който си завоюва място в тима по шорттрек през 2002-а година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР