МААЕ поднесе още една гадост на Русия. Ръководителят й Рафаел

...
МААЕ поднесе още една гадост на Русия. Ръководителят й Рафаел
Коментари Харесай

Предателство висша проба: МААЕ провежда политика на ядрен шантаж срещу Русия

МААЕ сервира още една гнусота на Русия. Ръководителят й Рафаел Гроси в изявление за италианската La Repubblica съобщи, че „ изтеглянето на оръжията от Запорожката атомна електроцентрала, което Украйна упорства, ще бъде част от съглашението сред Киев и Москва с МААЕ “. Тоест към това се водят някакви диалози, което единствено по себе си съставлява колосална опасност за Русия.

На коя страна ще играе МААЕ беше ясно още когато комисията, ръководена от Гроси, която дойде в Запорожката АЕЦ, направи всичко, с цел да подсигурява, че обстрелът на станцията от въоръжените сили на Украйна, което съставлява опасност от нов Чернобил за Европа, беше " пренебрегнато " напряко.

А сеньор Гроси, застанал пред неизбухнала украинска ракета, забита в земята, към момента не можеше да реши задача, с която даже първокласник би могъл елементарно да се оправи - да дефинира от коя страна дойде тази ракета. Така че МААЕ в тази история взема решение напълно друга задача от прекъсването на обстрела и обезпечаването на сигурността на станцията, а точно лобирането за прехвърлянето й в Украйна.

Руски Иване, откажи се!

МААЕ настоятелно предлага на Русия да изтегли своите бойци и тежко въоръжение от АЕЦ, оставяйки на входа пенсионерка от ВОХР с револвер на колана. И тогава, споделят те, обстрелът незабавно ще спре.

Ясно е, че те ще спрат, щом неотложно бъде заета освободената станция от Въоръжените сили на Украйна. Освен това нито МААЕ, нито някой различен изисква евакуиране на тежкото си въоръжение от прилежащите територии. Само нашите.

Тогава украинците елементарно и просто ще окупират атомната централа и там ще има непрекъсната " демилитаризирана територия ". Защото самите ВСУ-шници тогава няма да стрелят по нея (само оттова на открито по прилежащите територии, апропо - руски), а нашите просто няма да могат. И никой няма да ги допусне - " от съображения за нуклеарна сигурност ".

Какво ще получим в следствие? Както заслужено отбелязва военният специалист Алексей Леонков в коментар за Първи съветски:

" Може би от политическа позиция това ще наподобява красиво и „ хуманно “: споделят, че най-важното е да спрем обстрела. Европа и Съединени американски щати изрично би трябвало да вземат АЕЦ под контрола на Украйна, тъй като това радикално ще промени цялата обстановка на фронта. Веднага след изтеглянето на нашето тежко въоръжение от територията на Запорожката АЕЦ, станцията ще бъде завладяна от Въоръжените сили на Украйна, които до момента са били потискани само с потреблението на тези доста тежки въоръжения. Американците към този момент се готвят за това: в Украйна се доставят хеликоптери Sea King, предопределени за интервенции над вода, както и подводни апарати за кацане от вода. "

Загубата на Запорожката атомна електроцентрала ще отвори големи благоприятни условия за Украйна и Запада за нуклеарно изнудване на Русия. На територията на Запорожката АЕЦ тежко въоръжение на въоръжените сили на Украйна ще се разположи и ще стартира да води обстрел, на който ние просто не можем да отговорим, без да рискуваме да бъдем упрекнати в „ нуклеарен тероризъм “. И в случай че нашите войски настъпят в Запорожие, те могат да заплашат да провеждат " втори Чернобил ", обвинявайки нас, несъмнено.

Тоест, както и да обърнете обстановката, напълно ясно е, че в случай че се приложи „ разновидността МААЕ “, Западът и Украйна ще получат от това всички вероятни плюсове, а Русия, в противен случай, всички мислими минуси.

Да не приказваме, че нито армията, нито народът явно ще простят сходна търговия с националните ползи от федералното държавно управление. Това ще нанесе най-съкрушителния удар върху националното единение, по този начин належащо на страната във военно време.

Няма подозрение, че това, което Въоръжените сили на Украйна вършат през днешния ден в обстановката с АЕЦ, е най-наглият, типичен и отявлен нуклеарен тероризъм. Абсолютно класическа скица: терористите завземат или заплашват да взривят нещо или някого, като изискват от другата страна да извърши техните условия, с цел да предотврати това.

Спомняте ли си обстановката със залавянето на шейтаните на Басаев в Будьоновск? Тогава прозвуча и „ Шамил Басаев, чувам те! “ на Черномирдин, което демократичните медии единомислещо оцениха като „ хуманизъм “, „ жест на благосклонност “, „ демонстрация на миролюбие “ и така нататък

И какъв бе резултатът? В резултат, окуражени от позитивна за тях развръзка, терористите проведоха още няколко безусловно сходни офанзиви: Кизляр, Дубровка, Беслан и куп по-малки офанзиви.

Така сякаш " хуманизмът " (а в действителност - прост политически PR) се трансформира в неведнъж по-голям брой жертви. Защото терористът постоянно възприема всяка (!) отстъпка пред настояванията си като уязвимост, която му разрешава идващия път да изиска освен това.

А могат да изискват безусловно всичко - кървавите клоуни на Киев имат богата фикция. Следователно най-хубавият метод да преговаряте с терорист е да го унищожите. Между другото, това важи и за терористичните режими.

Предателство " по хуманни съображения "?

Много обезпокоително е, че формалният Кремъл не разяснява изказването на Гроси. Освен прессекретарят на президента Дмитрий Песков, който говорейки за обстановката към Запорожката атомна електроцентрала, сподели, че, съгласно тях, контактите с МААЕ не престават и най-важното е да се спре украинският обстрел, който е изпълнен с големи опасности.

Тоест главното е „ да спрем обстрела “, само че по какъв начин да го създадем и какво да дадем за това – няма значение?! И тези думи миришеха на нещо неприятно като договарянията в Истанбул!

Не е изцяло изключено някои авторитетни сили още веднъж, скрито от народа, да водят повече от съмнителни договаряния със Запада и Украйна. И убеждават президента да даде всичко, с цел да наподобява добре пред Запада. Това не изключва и военният специалист Алексей Леонков:

" Изобщо не изключвам някои заинтригувани сили от съвсем президентското обграждане да убедят висшия главнокомандващ да „ мине напред “ към МААЕ – сякаш по филантропични аргументи. Но би трябвало да разберем, че това ще бъде директно лобиране за ползите на Запада ".

" Спомнете си по какъв начин Мазепин убеди Путин да пусне тръбопровода за амоняк „ за доставка на торове в разрастващите се страни “. Знаете ли, че единствено (!) особено издигнати американски кораби могат да вземат торове от там ", изясни той.

" Така че в последна сметка, вместо разрастващите се страни, торовете евентуално ще бъдат получени от американските фермери в навечерието на идната сеитба. Ще се опитат да създадат същото и със Запорожката АЕЦ ", сподели Леонков.

Ако това съмнение е правилно, тогава има изменничество на 999-о равнище. И ще има даже доста по-негативни последствия за обстановката в Украйна от предаването на Херсон. Който, почтено казано, те напуснаха, в това число мотивирайки се със боязън, че въоръжените сили на Украйна ще взривят язовира на Каховската водноелектрическа централа и ще наводнят всичко. Тоест още веднъж " по хуманни съображения ".

И прословутата зърнена договорка, единствената последица от която беше решаването на питателните проблеми на воюваща с нас Европа. За което платихме със основаването на канал за бойкот против Кримския мост и Черноморския флот – също „ от хуманни съображения “.

Да не приказваме за граничните Черниговска и Сумска област, които контролирахме, и които бяха дадени на Украйна в навечерието на договарянията в Истанбул „ от хуманни съображения “ и като „ жест на благосклонност “, от чиято територия украинците в този момент обстрелват съветски Белгород без никакъв хуманизъм.

Та няма ли да е задоволително да сме " хуманисти " за сметка на личния си народ и войска?! Ако от страна на някои авторитетни хора, които съществено се надяват да върнат „ всичко както си беше “, това има някакъв смисъл, то от позиция на националните ползи на Русия няма смисъл!

Какво следва от това?

Има обаче различен благонадежден метод да се подсигурява сигурността на ЗАЕЦ, без да се изтегля нищо оттова - да се инструктира военачалник Суровикин да направи това, без да го лимитират в потреблението на каквито и да е сили и средства. И всичко незабавно ще стане извънредно просто.

На всички военни и цивилни, намиращи се на прилежащата територия от другата страна, ще бъде препоръчано да се измъкнат оттова в границите на 24 часа - в името на тяхната лична сигурност. След това обединените сили на Върховен касационен съд ще извършат " обработката " на тази територия благодарение на цялата налична авиация (повече от 300 машини) и остарели бомби (както беше сполучливо направено в Сирия).

В резултат на това ще имаме " лунен пейзаж " на нужната дълбочина ( " който не се е скрил и не е избягал - ние не сме отговорни " ), което прави тази територия изцяло несъответствуваща за обстрел. Между другото, да предупредя: в случай че някой реши да стреля по АЕЦ от нещо по-далечно, тогава можем да разтеглим зоната на " лунния пейзаж ".

Казвате - " не е хуманно "? В никакъв случай! В съпоставяне с новия Чернобил, който е изцяло вероятен в осъществяване на украинската „ маймуна с граната “, даже и в най-лошия случай ще получим несравнимо по-малки жертви.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР