ма някои части от тялото, които според лекарите е по-добре

...
ма някои части от тялото, които според лекарите е по-добре
Коментари Харесай

Кои части от тялото си не бива да докосваме често и защо

ма някои елементи от тялото, които съгласно лекарите е по-добре да не допираме ненужно, с цел да избегнем инфекциозни болести.

Кои са те?

Първата част на тялото е пъпът

Защо е рисково да допираме пъпа си? Защото с помощта на анатомичната си форма, това е доста комфортно място от тялото ни за възпроизводството на доста патогенни бактерии и гъбички. Те се хранят основно от мъртвите пластове на епидермиса, а влажната среда там се поддържа от изпотяването. Бактериите и гъбичките в пъпа участват при безусловно всички хора.

Може би сте обърнали внимание, когато сте се опитвали да почистите пъпа си от замърсяване, че от време на време усещате неприятна миризма? Това е миризмата, формирана вследствие на виталната интензивност на тези голям брой микроорганизми.

Следователно, никога не докосвайте пъпа си ненужно, когато няма метод незабавно да измиете ръцете си по-късно. В противоположен случай можете да докоснете лицето си с ръце - и вероятността от заразяване с неприятна болест се усилва неведнъж. Ако би трябвало да почистите пъпа, направете го, до момента в който вземате душ и незабавно измийте ръцете си със сапун и вода.

Втората част на тялото са ноктите.

Ако гризете ноктите си понякога, това е доста вреден табиет. Под тях, колкото и да са чисти и добре поддържани, постоянно има нездравословни бактерии и гъбички. Когато гризете ноктите си, всички тези микроорганизми елементарно влизат в стомашно-чревния ви тракт. След това остава да се надявате единствено на вашия стоманен имунитет.

Третата част на тялото е лицето.

Много хора имат навика неумишлено да подпират лицето си с ръце, когато четат, мислят или работят. По ръцете, както знаете, има предпазен пласт мазнини, който при контакт с лицето запушва порите и по този метод блокира естественото им действие - резултатът са разнообразни кожни проблеми по лицето, като акне.

Ето за какво, в случай че желаете лицето ви да е постоянно чисто, избягвайте да го докосвате с ръце, а в случай че възникне потребност, направете го единствено с добре измити ръце.

Освен кожата на лицето, би трябвало да избягвате да търкате постоянно очите, носа и устните си - посредством тях инфекциите елементарно навлизат в тялото ви.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР