М ястото на вашата коалиция е важно, защото в нейно

...
М ястото на вашата коалиция е важно, защото в нейно
Коментари Харесай

Демократична България: Ако от ИТН потърсят нашата подкрепа, ние ще бъдем готови за разговори

М ястото на вашата коалиция е значимо, тъй като в нейно ли лице десният гласоподавател още веднъж откри представителството в Народното събрание. Отреди ви значима роля в общия политически ред в страната.

Това съобщи президентът Румен Радев пред представителите на "Демократична България ", които вземат участие в консултациите за сформиране на държавно управление.

"Изправени сме пред редица провокации, които изправят това Народно заседание пред виновната задача да сформира най-скоро оперативно и отговорно държавно управление ", сподели още той.

"Знам, че имате амбициозни оферти за промени. Вие сте и единствената коалиция досега, която съобщи подготвеност и внесе плана за смяна на Конституцията, който към момента не може да доближи до пленарна зала ", добави още Радев.



"Всички участници в тази процедура носим отговорността да разчетем вярно както вота на гласоподавателите, по този начин и повелите на времето. Ситуацията е комплицирана на доста равнища ", съобщи водачът на "Демократична България " Христо Иванов.

Според него България е изправена пред три рецесии по едно и също време – здравна, икономическа и рецесия на държавността.

"Икономическите последствия от здравната рецесия преливат към икономическа меланхолия, на прага на която се намира страната. Това изисква бърза рационализация. Тук е връзката с опцията, която ни дава Планът за развиване и резистентност. Ако в действителност успеем да превърнем този запас в инвестиция в тази рационализация, ние ще можем да дръпнем страната напред ", разяснява още Иванов.

"Отиващото си ръководство не е просто следващото държавно управление, което слиза от сцената, откакто е изминал мандата му като част от един либерален развой. Тук приказваме за едно ръководство, което е натоварено с извънредно тежки проявления на дълбоката институционална рецесия, в която се намира страната. За страдание, тази рецесия нито стартира, нито свършва с това ръководство ", разяснява той.

И добави: "Трябва да съумеем не просто да приключим с 10-годишното ръководство на Борисов, само че да забележим в дълбочина тези неща, които са създали вероятни тези дефицити, с цел да намерим трайно решение ".

"Демократична България " има амбициозна визия за решение и на трите рецесии. Отдаваме значение на рецесията на държавността като причина за решение на всички останали въпроси. Явихме се с такава стратегия на изборите и гласоподавателят се произнесе ", сподели още Христо Иванов.

"Не считаме, че с 27 депутата ние можем да заявим такава рекламация за връчване на трети мандат. Ако втората политическа групировка не е съумяла да сътвори ръководство на смяната, мъчно е да си представим, че петата групировка ще може да го направи. Но дано извървим хода до третия мандат и тогава ще сме подготвени да огледаме обстановката във всичките й аспекти ", добави Иванов.

"На този стадий считаме, че хубавичко основа, върху която би трябвало да се разсъждава и да фокусираме напъните си за виновен опит да излъчен ръководство е мандата на втората политическа групировка. Ако от "Има подобен народ " бъде потърсена нашата поддръжка, ние ще бъдем подготвени да влезем в едни извънредно виновни диалози за това каква е тяхната визия за ръководство ", уточни той.

"Осъзнаваме отговорността да участваме в старания на излъчването на държавно управление. Даваме си и сметка обаче, че в случай че се стигне до нови избори, това може да се окаже натурален ход на демократичното възкръсване на Българската Република, тъй че не би трябвало да отхвърляме и тази вероятност ", сподели водачът на "Демократична България ".

Започнаха консултациите на президента Румен Радев с "Демократична България ". На консултациите участват ръководителят на ПГ на партията Христо Иванов, зам.-председателят на Народното събрание ген. Атанас Атанасов и Борислав Сандов. Като пета политическа мощ те се съветват с президента след ГЕРБ, Политическа партия "Има подобен народ ", "БСП за България " и Движение за права и свободи. Държавният глава посрещна представителите на партията.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР