М оже би сте чували за един доста популярен десерт

...
М оже би сте чували за един доста популярен десерт
Коментари Харесай

Шоколадов салам - да се върнем в детството

М оже би сте чували за един много известен десерт от близкото минало - "сладък колбас ". А може би това е бил един от обичаните ви домашни сладкиши? Ако пък не знаете какво е това - предлагаме ви да опитате да си го приготвите, с цел да разберете дали заслужава славата си.

Ето по какъв начин да си извършите "шоколадов колбас ":

Необходими артикули
250 г естествен шоколад (мин. 70% какао)250 г бисквити амарети или елементарни бисквити10 г безсолно масло150 г захар3 яйца от свободни кокошки2 с.л. ликьор амарето2 с.л. какао75 г бадеми75 г лешници50 г шамфъстък1 с.л. пудра захар
Начин на подготвяне:

Начупете шоколада на късчета и го сложете в стъклена купа. Разтопете шоколада на водна баня, като поставите купата върху тенджера с вряща на сдържан огън вода, без тя да допира дъното на купата. Щом шоколадът се разтопи, свалете купата от огъня и оставете встрани да се охлади.

Сложете бисквитите в плик за фризер и ги начупете на късчета, удряйки ги с точилка.

В купа разбийте маслото със захарта благодарение на миксер, до момента в който сместа стане пухкава. Добавете яйцата едно по едно, без да спирате да разбивате. Добавете ликьора и разбийте.

Към охладения шоколад прибавете какаото, пресято през цедилка и разбъркайте деликатно с шпатула. Добавете разтопения шоколад на струйка към маслената примес като разбивате с миксер. Добавете начупените бисквити и нарязаните на едро ядки. Разбъркайте добре и поставете сместа в ледник за 20-30 минути.

Върху огромна дървена дъска постелете два листа транспарантно фолио, които да се застъпват. По средата изсипете сместа за шоколадовия колбас и я оформете в цилиндрична форма с дължина към 30 см. Завийте във фолиото на плътно руло, като хубаво завиете краищата на фолиото в противоположни направления. Поставете рулото в ледник най-малко за 6 часа, най-добре за 1 нощ.

Постелете лист хартия за печене върху дървена дъска и поставете студеното руло върху него. Отстранете транспарантното фолио от целия колбас, като оставите единствено това в двата края. Поръсете с пудра захар и я разнесете по цялата повърхнина на колбаса благодарение на длан. Вземете въженце или връв шест пъти по-дълго от дължината на рулото и го завържете на възел първо в единия край. Започнете да вършиме примки по дължината на шоколадовия колбас, с цел да наподобява той като същински италиански колбас. Поставете шоколадовия колбас върху дървена дъска и нарежете няколко резена.

За още забавни хрумвания за готвене - разгледайте канала на във

По тематиката
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай Въпрос към радио " Ереван ": - Кога бракът е най-продължителен? Отговор на радиото: - Когато дамата е сляпа, мъжът ням, а свекървата няма... Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниГоворителят на ЦИК призна, че е имало усложнения при попълването на протоколитеТой още веднъж акцентира, че ГЕРБ е първа силаМария Бакалова е номинирана в категорията за актриса в поддържаща роля за " Борат 2 " В Португалия броят на инфектираните и на смъртните случаи спадна драстичноКонкуренцията е здравословна, само че крайностите в никакъв случай.15% от направените проби през последното денонощие са положителниЧрез него може да се гледа видео до момента в който се употребяват други приложенияПартийните водачи са обезпокоени от господството на най-големите китайски интернет компанииБаща ми ще ни липсва извънредно доста, на фамилията ми и на мен самия, съобщи през днешния ден принц ЧарлзДва военни кораба на Съединени американски щати ще преминат през пролива Босфора в Черно море идната седмицаКандидатите, които са определени в два многомандатни региона би трябвало да разгласят от кой регион ще влязат.„ Тримесечно служебно държавно управление ще се концентрира главно върху зрелищата ”, сподели тяТестът му е позитивен, той е под карантинаПод негово ръководство фамилната компания Angelicoussis Shipping Group стана гръцката корабна компания с максимален флот, в този момент компанията поема щерка муЗадържан е мъжът, с който тя е живеела на фамилни начала
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР