М нима маникюристка изнудва деца в интернет.Жената се свързвала с

...
М нима маникюристка изнудва деца в интернет.Жената се свързвала с
Коментари Харесай

Мнима маникюристка изнудва деца в интернет

М белким маникюристка изнудва деца в интернет.

Жената се свързвала с девойки в обществените мрежи и им предложила неестествен маникюр, след което ги принуждава да заплащат, без да са правили поръчки.

За това алармират родители до

22:00 часа - най-късно до този час всяка вечер десетгодишнта щерка на Евгения Коновалова може да употребява мобилния телефон преди лягане. Преди дни обаче, до момента в който вечерният час изтичал, Евгения става несъзнателен очевидец на нетипично позвъняване, споделя в репортажа си медията.

"Докато й взимах телефона, стартира да звъни някаква жена за видео диалог през Instagram и надлежно я попитах коя е тази, която й звъни ", споделя за майката.

Едва тогава щерка й споделя, че не познава персонално дамата. Запознали се онлайн по време на лайв чат в инстаграм преди дни.

"Приятелката на щерка ми е направила този лайв, в който се причислява и щерка ми. След малко се е включила и тази жена, непоканена от тях. Тя сама е влезнала в техния лайв ", споделя още Евгения Коновалова.

В лайв чата дамата предлага на девойките атрактивни изкуствени нокти.

"В момента те са на тази вълна, интересуват се от такива неща, въпреки че са към момента мънички. Изпратили са фотография на нещо, което са харесали в интернет и са попитали дали може да бъде направено от нея ", споделя още Евгения Коновалова.

Детайлите почнали да прецизират в различен, персонален чат, в който взели участие мнимата маникюристка и двете приятелки на 10 години.

Уговорките обаче бързо се трансформирали в съответни поръчки, без действително да са правени.

Само през предходната година близо 18 хиляди сигнала са получени на Горещата линия за нелегално и нездравословно наличие за децата в интернет. Основно сигналите са свързани с детска порнография, детска еротика и подмамване на деца. От тях 680 са предадени на ГДБОП, споделя медията в репортажа си.

Растат и запитванията по консултативната линия за онлайн сигурност. През 2020 година те са били близо 460 – главно за нездравословно наличие, полов тормоз, подмамване и онлайн закононарушения.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР