М илиони са загубени от безконтролни плащания между АПИ и

...
М илиони са загубени от безконтролни плащания между АПИ и
Коментари Харесай

МРРБ: Милиони са загубени от безконтролни плащания

М илиони са изгубени от безконтролни заплащания сред АПИ и националното ТОЛ ръководство.

Това сочат резултатите от инспекцията на тол системата, оповестени от Виолета Комитова, министър на районното развиване и благоустройството и заместник-министър Захари Христов.

„ За една година необработените нарушавания в ТОЛ ръководството са 200 000 и са на стойност 70 млн. лева.”, регистрира Христов.

Договорът за ТОЛ системата е на стойност близо 180 млн. лева За 2019 година са събрани 392 млн. от електронни винетки. А за 2020 година, от електронни винетки, маршрутни карти и ТОЛ заявления, са събрани с 600 000 лева по-малко. Тази година събираемостта продължава да понижава.

„ Има контракт, който е за разширение на осведомителната досегаемост и интеграция с партньорските правоприлагащи институции в България Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и Агенция „ Митници”. Липсва налична информация кой публично управлява този контракт, каква преписка е водена, изпълнен ли е договорът. Успяхме да разберем, че е на стойност 1,4 млн. и би трябвало да бъде приключен за четиридесет дни. Което е единствено по себе си притеснително”, съобщи Христов.

„ Световната банка, когато проектира и построява тол системата, дава своето мнение, че с цел да бъде печеливша ТОЛ системата и с цел да докара до резултатите, които желаеме, би трябвало да бъде в обсег най-малко 16 хиляди километра. Ние с разпореждане на Министерски съвет през 2019 понижаваме обсега на 3 115 км и три пъти понижаваме цените на ТОЛ таксите. В мнение на Световната банка се споделя, че цялата ТОЛ система би трябвало да бъде от край до край с оптична съгласуваност. А с едно мнение на български консултанти са отстранени 200 км оптика на множеството гранично-пропускателни пунктове, с което те губят оптичната съгласуваност с ТОЛ системата и употребяват услугите на мобилен мрежов оператор, който не може да се съпоставя като сигурност с оптичния кабел”, съобщи Христов.



„ Трябва да се съберат 185 млн. лева до края на годината, с цел да може ТОЛ системата да се самоиздържа. Пожелателният доход от 1,3 милиарда е много надалеч от данните”, акцентира Христов и добави, че няма изясненост дали АПИ разполага с аварийни елементи да поддържа ТОЛ системата.

Комитова регистрира, че инспекцията на ТОЛ системата е траяла 10 дни, като предоставеният през декември одит от Сметната палата към момента не е завършил.



Междувременно през днешния ден държавното управление обезпечи разплащанията за построяването на Автомагистрала „ Хемус”.

Министерският съвет взе решение, с което се обезпечава финансов запас в размер на 81 157 840 лв. на Министерство на районното развиване и благоустройството за осъществяване на настоящите действия по строителството на автомагистралата до края на 2021 година



Изграждането на деветте сектора на автомагистралата ще продължи да се извършва в плануваните периоди като средствата за строителството през идващите години ще бъдат обезпечени с тригодишната бюджетна прогноза за интервала 2022-2024 година

Същевременно 490 779 500 лв. ще бъдат възобновени от Министерство на регионалното развитие в централния бюджет и ще се употребяват за предпочитани действия за попречване на последствията от пандемията от COVID-19.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара На пътя постоянно съм с преимущество. Не ме интересуват рестриктивните мерки, не поставям колан, катаджиите не ме стопират, карам вносно МПС за към 500 хиляди лв.,… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниВижте по какъв начин да си приготвите тази обичайната западноафриканска яхнияТези известни мъже несъмнено притеглят погледите, а не малко дами си мечтаят да бъдат с тях. Но това в никакъв случай няма да стане. И не тъй като са знаменитостиТова удостовери изпълнителният шеф на дружествотоMicrosoft разгласи, че спецификациите още се тестват и прецизиратПринцесата на Уелс е била внимателна във връзка с телевизионната водещаМашинистът е с негативна проба за алкохолНа някои звезди въобще не им пука за разпоредбите на дрескода " Аз не съм фамилията ми. Аз съм обособен човек ", показа Джейми Лин СпиърсМисия невъзможна ли е да спим пълноценно в горещинитеДревните индийски дами са били известни със своята безупречна кожаКакво съставлява Ефектът на Барнъм и по какъв начин той изяснява за какво от време на време имаме вяра в откровени неистини?Церемонията се състоя в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2Българите в чужбина ще гласоподават в 791 секции в 68 държавиДвижението е затруднено, униформени подкрепят трафикаДоказването на случаите на Делта разновидността у нас би трябвало да е алена лампичка, посочи проф. КожухароваСенатори желаеха да стартира следствие против президента Жаир БолсонароОт мрежата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР