М ексикански палеонтолози идентифицираха нов вид динозавър, който е бил

...
М ексикански палеонтолози идентифицираха нов вид динозавър, който е бил
Коментари Харесай

Идентифицираха нов вид динозавър - благ и общителен

М ексикански палеонтолози идентифицираха нов тип динозавър, който е бил мил и разговорлив, въз основата на остатъци, открити в северната част на Мексико, предоха Франс прес и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

"Преди 72-73 милиона години голям тревопасен динозавър е починал в пространство, богато на седименти. Тялото му бързо е било покрито с пръст и е могло да се резервира през хилядолетията ",написаха мексиканските палеонтолози.

Става дума за типа Tlatolophus galorum. Опашката на изкопаемото е била открита през 2013 година в щата Коауила в Северно Мексико. След като траяли разкопките учените се натъкнали на 80 % от черепа на животното, на гребена му, висок 1,32 метра, и на някои кости.

Това разрешило да се стигне до извода през 2021 година, че става дума за нов тип динозавър. Той е имал уши, които са възприемали звуци с ниска периодичност. Това значи, че типът е бил мил и разговорлив. Тези колоси издавали мощни звуци, с цел да плашат месоядните динозаври или да търсят сътрудник в репродуктивния интервал. Гребените им са били блестящо оцветени.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР