М артенската зима създаде редица проблеми в страната. Жълт код

...
М артенската зима създаде редица проблеми в страната. Жълт код
Коментари Харесай

Снегът създаде редица проблеми в страната

М артенската зима сътвори редица проблеми в страната. Жълт код за рисково време е разгласен за 16 области на страната, а в 8 предизвестието беше вдигнато до оранжев код за обилни превалявания от сняг.

Десетки обитаеми места останаха без ток.

Проходът „ Петрохан” беше затварян за придвижване на няколко пъти

през последното денонощие. А това изненада част от водачите.

Лъчезар пътува от Монтана за София. Сяда зад кормилото, когато проходът към този момент е разчистен. Но 45 километра по-късно се постанова да спре. Разказва пред, че пътуването през Петрохан е предизвикателство. „ Разчистено е, само че чаках да е малко по-добре. Поне три часа, три часа и половина ще ми отнеме”, счита той.

„ От нощес досега има три засилили се лавинни процеса, които не престават да нанасят сняг по пътното платно”, изясни инж. Даниел Иваничков. Сигнали за бедстващи хора, обаче, няма. „ Имаме няколко сигнала през нощта за закъсали най-вече тежки моторни транспортни средства, които все още са отстранени”, добави инж. Иван Досев.

Междувременно

изобилният снеговалеж остави редица обитаеми места в област Враца без ток .

Лилия Цветкова от врачанското село Баница преди малко е изписана от болничното заведение, само че не може да възпламени парното, до момента в който няма ток. „ Няма ли ток, сме починали. Ще гръмне и по тази причина ние гасим и всички вкупом в една стая. Сложили сме една пернишка печка и се греем с нея”, споделя тя.

Обстановката на прохода „ Петрохан” остава усложнена. Там през целия ден вали сняг, а следобяд се развихри вихрушка. Образували са се големи преспи. Възможно е придвижването на леки коли, само че за тежкотоварните - то е неразрешено. Изцяло затворени за придвижване са и проходите „ Троян – Кърнаре”, Върбишки и Златишки.

Нормализиране на ситуацията в цялата страна се чака най-рано след три дни.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР