Лютви Местан да внесе до 25 април гаранция от 10

...
Лютви Местан да внесе до 25 април гаранция от 10
Коментари Харесай

Съдът реши съдбата на Местан за катастрофата засега

Лютви Местан да внесе до 25 април гаранция от 10 000 лв.. Това дефинира Окръжният съд в Кърджали, заяви 24rodopi.com.

Лидерът на ДОСТ би трябвало да внесе парите, в случай че желае да остане на независимост, тъй като определението е дефинитивно. Припомняме, че водачът на партия ДОСТ е обвинен по досъдебно произвеждане за причиняване на гибелта на 6-месечно бебе при злополука, станала на 14 април на пътя Кърджали – Маказа, край село Загорско .

Определението на съда е във връзка тъжба на Местан против паричната гаранция, наложена му от прокуратурата. Той към този момент един път апелира мярката и тя беше анулирана, само че незабавно по-късно прокуратурата му наложи наново гаранция от 10 000 лв.. Съдът в Кърджали е приел, че при взимане на мярката за неотклонение органът на досъдебното произвеждане е взел поради степента на социална заплаха на действието, доказателствата против обвинения, фамилното и имущественото му състояние, възрастта и други данни за личността му.

В определението се показва също, че на този стадий от следствието има задоволително доказателства за съпричастност на обвинявания Лютви Местан към разследваното закононарушение и де показва, че той е един от участниците в злополуката. Събрани са доказателства за имущественото положение на обвинения, от които се открива, че същият има недвижими парцели и спестявания, като взетата мярка за неотклонение е съобразена с тях и е законосъобразна , се споделя още в определението.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР