Люто се сдърпаха патриоти и бранители на права и свободи

...
Люто се сдърпаха патриоти и бранители на права и свободи
Коментари Харесай

Национализми vs. тахтаби - битка за кокала

Люто се сдърпаха патриоти и бранители на права и свободи в българския парламент. Наместникът на Доган на кормилото на Движение за права и свободи изиска оставка на скандалния вицепремиер Симеонов. Заради дърварския му комизъм (според Каракачанов). Ако фронтовакът за избавление на България не си тръгне - да си върви държавното управление, прекали с клатенето на лодката Движението.

В отговор последваха ентологични квалификации от страна на " национализмите " (по Карадайъ). Народният фаворит на НФСБ Касабов назова сътрудниците си тахтаби. Казано на по-прост език Cimex lectularius. Или креватни дървеници. Интересно е, че Wikipedia дефинира въпросната досадна буболечка като " вселенски тип кръвосмучещо насекомо ". За либерал-демократичните пристрастия на космополитите енциклопедията не обелва и дума.

В отговор Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия - която не пропуща късмет да срита ръководещата коалиция в кокалчета по дребни тематики, само че в никакъв случай за съществени политики - ведно ревнаха против следващия дървосекач-шегаджия от Обединените. Разбира се, не отива на депутат да употребява високата естрада на Народното събрание за сходни изказвания. Пък се заканва и да мачка. Но езикът на омразата или по-скоро хъшлашко-махленският речник от дълго време е нещо всекидневно в Народното събрание. Обидните избрания заменят причините, високите децибели - смисления спор. И трибуната на Народното събрание е висока по простата причина, че най-често зад нея застават политически лилипути.

Във всеобщата дисхармония остана под линия за какво тъкмо в този момент Движение за права и свободи реши, че Симеонов и народна власт са несъвместими. Без да влизаме в тона на следващия сгафил единен народен представител, ще потърсим научно пояснение. " Когато не се храни, дървеницата се крие в дупки и пукнатини или други предпазени места... Излизат на повърхността единствено когато тя е суха и грапава... Отбягват влажни повърхности. Обикалят напразно и безредно... "

В Движението в този момент решиха, че ситуацията на Оперативна програма във властващия синклит е клатещо се след серията издънки на техни представители. Че задоволително дълго са седели в дупки и пукнатини, че повърхността е задоволително суха, че времето на безредното и напразно поддържане на държавното управление е отминало. Дошъл е часът да се прави опит за завладяване на по-сериозни позиции. Не инцидентно след европейски ангажирания Цветанов КСНС със ситни стъпки напусна точно Карадайъ. Не инцидентно потърси поддръжка от европейското си демократично семейство в щурмуването на патриотичния бастион.

Без да употребява разказа на предшественика си Местан, водачът на Движение за права и свободи не пропусна високопарно и сълзливо да допре мъчителната струна Възродителен развой - за Живков, който е желал да ги мачка, за дулата на автоматите и танковете. Някак си внимателно премълчавайки, че до момента в който единоверците му в действителност както могат бранеха правата и свободите си в тези години, половината му партия плюнчеше молива и пишеше доноси в Държавна сигурност. А Йордан Цонев бе крупие в бургаския хотел " България ". Тези работи постоянно комфортно се не помнят.

И преди вицепремиерът с пълномощия по лично убеждение е давал мотиви да му бъде желана оставка. И различен път депутатите от " национализмите " са стигали до ръба на търпимостта в изявленията си. Но очевидно не му е било пристигнало времето, както споделяше един екс министър председател със синя кръв. И Движение за права и свободи искрено даде поръчка, че към този момент е готово да се врече на ГЕРБ. Когато го пожелаят.

Защо Обединените патриоти реагираха толкоз бурно в случай, че политическото низвергване на Симеонов бе желано още когато упражняваше десния си шут против беззащитни възрастни дами по българо-турската граница, когато дърпаше шалтерите по морските нощни заведения, когато застана с името си, че при построяването на " Великата българска стена " никой не е крал и оборудването е надеждно до финален метър. Дали сами не усещат, че Борисов даже в името на прословутата непоклатимост надали ще търпи дълго художествената им самоинициатива. Симптоматично е, че Цветанов много уклончиво разяснява настъплението против вицето: " Симеонов е част от съдружното съглашение... Изборът на съответните министри и вицепремиери е в пълномощията на Оперативна програма... " (БНР). Разбирай - каквото сте си дробили, ще си го сърбате.

Цветанов не оцени, че националистите са поприхванали нещо от школата на ГЕРБ. Напоследък точно ръководителят на ПГ е острието на офанзивите против който би трябвало. Погаленият от трима папи остава в сянка, като в комфортен случай влиза в ролята на умиротворител. По същия модел триумвиратът на Обединените избра да пусне на анти-ДПС барикадата втората цигулка Касабов. Да мачка.

Всъщност като изключим споменаването на зловредната пълзяща гадинка, някогашният бургаски седесар, декларирал в миналото " Волен Сидеров е политически мъртвец и скоро ще изживее най-голямото си крушение " (22 януари 2010), а през днешния ден впрегнат в един политически впряг с натрупа, не сподели нищо значително. Нито дума за падишаха от сараите, за обръчите от компании, за раздавачите на порции. Да не приказваме за Голямото момче на мама, което отново не идва на работа в Народното събрание. Смее ли да каже? Защото в случай че Движение за права и свободи обезверено се стреми отново да се намести в действителната власт, техният отсъстващ народен представител от дълго време го е направил. И за разлика от политическите пудели, които скимтят и протягат зурла към даващата ръка на Б.Б., този от дълго време си е уредил позицията на неизпълним фактор. И в случай че го закачиш - дните ти във властта са преброени. Това не е като да воюваш с Карадайъ.

Касабов пропусна да спомене нещо значимо. Кого ще мачка. Очевидно не тези борци за права и свободи, с които дели пленарна зала. Всъщност един от сегментите на Оперативна програма - " Атака ", и второто националистическо вице Каракачанов (като народен представител от ОДС и БНС) - сносно си сътрудничиха през годините с " омразното " Движение за права и свободи. Или справедливият му яд ще споходи тези кротки отрудени хорица от Джебел, Кърджали, Сатовча, Гърмен, Делиормана превиващи от мрачно до здрач тил за къшея самун и пред локалните феодали от същото това придвижване сякаш за техните права и свободи...

Обяснение на протичащото се през днешния ден може да бъде открито в пожълтелите страници, написани от по-умни от нас. Бащата на Щирлиц - Юлиан Семьонов, бе споделил в миналото: " Не ненавиждам десните, ненавиждам слепците в политиката... "

За страдание " бели бастуни " за политици не са измислени. А на някои - без значение дали са за България на три морета или се кълнат във честност на либерал-демократичните идеали - несъмнено биха им били потребни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР