Лютиери, принудени да свалят струни на цигулка на Летище Пловдив:

...
Лютиери, принудени да свалят струни на цигулка на Летище Пловдив:
Коментари Харесай

Лютиери, принудени да свалят струни на цигулка на Летище Пловдив: Да не се повтаря!

Лютиери, принудени да смъкват струни на цигулка на Летище Пловдив: Да не се повтаря! Призив да не се повтаря казусът със свалените струни на цигулката на лютиерите Евелина и Христо Маринови на летището в Пловдив поради ограничения за сигурност насочиха пред Дарик самите те.
 
Христо Маринов описа, че преди седмица се прибирали в Бергамо от Летище Пловдив, защото то е най-близо до техния роден Асеновград.
 
" Какво се случи? Явно от недоразбиране, от неведение, хората не бяха готови да видят подобен инструмент. Видяха струните и взеха решение, че това може да бъде рисково, да се употребява като оръжие ", сподели Христо. Според тях струните са режещи предмети и са евентуално рискови, добави брачната половинка му.
 
" Решиха, че би трябвало да бъдат отстранени от инструмента, с цел да може изобщо да излетим ние от Летище Пловдив. Бяхме принудени и нямахме различен избор. За нас като лютиери надлежно не е проблем да бъдат свалени. Но по принцип за инструмента на един музикант това е немислимо да се случи, тъй като има евентуална заплаха да му " падне душичката ", губи се салдото, фината конфигурация на инструмента ", споделя Евелина.
   
Това е положението в което излезе цигулката ни след контролите за сигурност на Летище Пловдив(Крумово),България на път з...
Публикувахте от в  Съпругът й добавя, че това, от което двамата били скандализирани, е не това, че те били принудени да го създадат, а че може да се случи на реализатори. " Това не се случва на никое място. Ние пътуваме по целия свят непрекъснато. Никой до момента не ни е карал да си махаме струните ", разяснява Христо.
 
Той и Евелина са безапелационни, че са алармирали за случая с една единствена цел - да нямат проблеми други музиканти. Защото един непознат или български музикант, в случай че се махнат струните на цигулката му, той ще има огромни проблеми за концертите и изявите си и ще тръгне от България с възприятие, което няма да е най-хубавото, споделя Христо.
 
От своя страна Евгения Маринова благодари на органите, които са взели съответни ограничения казусът да бъде позволен предвид на това, че следва Пловдив да бъде Европейска столица на културата през 2019 година, а по думите й не би било добра реклама за страната ни да се получават сходни обстановки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР