Люти разправии в ДСБ изправиха един срещу друг доскорошни съмишленици

...
Люти разправии в ДСБ изправиха един срещу друг доскорошни съмишленици
Коментари Харесай

Изключената Елена разяри ДСБ, нарече Костов брюкселско зеле

Люти разправии в ДСБ изправиха един против различен досегашни съидейници и съпартийци. Скандалът потегли с коментар на изключената от редиците на тъмносините кандидатка за водач на мястото на ген. Атанасов Елена Спасова. Малко преди изявлението на Иван Костов в неделя, към този момент някогашната шефка на ДСБ „ Лозенец ” взриви някогашните си сътрудници, като изясни, че няма предпочитание да го слуша, тъй като от дълго време звучал като " брюкселско зеле ".  

Естествено, думите й разяриха костовистите. И реакцията не закъсня – Спасова бе наречена приятелка, путинистка и антиваксърка, която прекомерно дълго е търпяна в ДСБ макар подривната активност дълго време в партията, до момента в който бе на поста началник на ДСБ " Лозенец ".



„ Тя беше ръководител на организацията ни в регион „ Лозенец “. Централен софийски регион с доста членове, които не са нейна заслуга, държа да отбележа. Записва се в ДСБ след отдръпването на Иван Костов. Този факт приказва доста самичък по себе си. Тази госпожа е антиваксър и путинист. Все си мисля, че управлението на ДСБ доста време я понасям, още повече тя умишлено работеше против партията по време на предизборни акции.

Вчера тази госпожа назова Иван Костов „ брюкселско зеле “. Нямах желание още веднъж да отстранявам от времето си на въпросната госпожа, обаче признавам, коментарът й ме вбеси. Откъде въобще има самочувствието да разяснява политик от ранга на Костов. Още повече даже не го познава. Сега нали разбирате, че напълно вярно е изключена. Даже този акт се забави във времето. Дълго я понасяха. И нея и групичката към нея. В ДСБ няма разпад, няма сцепване и разединение. Членовете и симпатизантите не заслужават даже и минута повече да съжителстват с сходни неудачници.

И в действителност не би трябвало да я назовавам госпожа, а приятелка! Тази приятелка не осъзнава, че е замръзнала някъде в далечното минало и се веселя, че към този момент не е част от демократичната общественост. ”, удари по Спасова Светла Добрева от ДСБ.

Всъщност, след острия си коментар, Спасова го посмекчи с хвалби за Командира, само че очевидно това не оправи нещата. 

" Иначе изпитвам голямо отношение към това, което направи и което реализира. Най-малкото да напуснеш пръв среща със  Строуб Талбот е геройство, което в този момент никой не има. Никой! Оставам с голямо почитание към държавника, само че в този момент виждам напред.

Аз съм човек на бъдещето, имам какво да дам към момента и не се обръщам обратно. Защото, както споделяше Иван Костов: „ Ако прекалено много гледаш в огледалото за назад виждане, ще катастрофираш. ”, приключва с откъс Спасова.

Естествено, дръзката Спасова не отмина с безмълвие нападките.  

Елена пък удари някогашната си съпартийка по линия правилни на казионната политика.

Ето ответният удар на някогашната тъмносиня:

Питате ме дали да гласувате за ДСБ? Преценете от шота по-долу. Гласът ви ще отиде за политиките разказани в текста.

Защото на г-жата ѝ се заплаща да оказва помощ в правенето на тези политики. За такова правене на политики ще отидат и 11-те лева партийна дотация, която коства вашият глас. Тези 11 лева ще обезпечат на г-жата заплата и топъл офис на пъпа на столицата.

И да знаете, че г-жата се навърта край ДСБ единствено в случай че има дотация. В останалото време избира да е безработна. Затова, дайте да дадем. Гласувайте за ДСБ.

Спасова посочи и че е имунизирана по имунизационния календар и не е антиваксър.

След абсурда обаче, масло в огъня наля проф. Евгений Дайнов, който отсече, че напусналите ДСБ са путинисти и антиваксъри.

Още преди време, когато поради Атанас Атанасов партията напуснаха Цецка Бачкова и кръгът към нея, Дайнов заяни, че партията не напущат дейните и градивните, а хора, които не са наясно с какво се борят. Спасова разяснява изявлението на политолога, че в действителност всички десебари са си по местата.
Извървял е пътя от значимостта на спазването на разпоредбите и върховенството на закона, до " или си с нас, или си срещу нас ".

Пълен кръг бих споделила, поради, че дядо ми с тапия от Тулуза трябваше да бърка вар по градежите на соца, а Дайнов през 70-те можеше да отскача до Оксфорд и назад на очни. Навремето плащаше Москва, в този момент е Европейски Съюз. Шерше ла дотация, обобщава Спасова.

Миналата година през ноември, ДСБ се раздели с ред фрагменти. Партията, управлявана от ген. Атанас Атанасов, изключи районен ръководител, а други петима напуснаха.

Първата изключена бе председателката на „ Лозенец ” Елена Спасова – навръх 10 ноември поради уронване на престижа на ДСБ. След Спасова партията напусна и Цецка Бачкова, която бе главен противник на ген. Атанасов за лидерското място. " Днес взех сложното решение да не бъда повече безгласен съизвършител в превръщането на ДСБ в маргинализиран придатък и комфортна патерица на по-амбициозни политически сили, за жал даже неотговарящи на идеологията и правилата, зад които аз твърдо още заставам ", изясни в резюме претекстовете си тя.

След Бачкова и Спасова партията напуснаха още Жени Шиер, Иван Димитров - някогашен началник на вътрешния арбитраж и Емил Димитров.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР