Люта битка тече между структурите на ВОЛЯ в страната. Лидерът

...
Люта битка тече между структурите на ВОЛЯ в страната. Лидерът
Коментари Харесай

Структурите на ВОЛЯ масово номинират Марешки за водач на листите

Люта борба тече сред структурите на ВОЛЯ в страната. Лидерът Марешки бил най-желан за лидер на листите. От щаба на партията изтече информация, че зам.-председателят на Народното събрание има мощна поддръжка във Варна, Бургас, Пловдив. Столичните координатори също упорствали той да оглави най-малко една от листите в София, още повече, че с откриването на бензиностанцията VM Petroleum в кв. Люлин преди четири години, последователите му в столичния град са се нараснали.
Интересното е, че деятелите на ВОЛЯ в Добрич също имали искания водачът им да води и тамошната листа. Аргументът им бил, че на президентските избори през 2016 година Марешки за малко не изместил Румен Радев от първото място по резултат в този изборен регион. При това тогава той се е явявал самичък, без поддръжката на две партии, както настоящия президент.
Говори се, че водачът на ВОЛЯ няма да изостави борбата в родния си град Варна, колкото и мечтан да е в други регионални центрове. Засега той не е взел решение и не е оповестил в кой град ще се кандидатира. След Марешки, най-търсени за водачи на ВОЛЯ в няколко изборни региона били депутатите Кръстина Таскова от Стара Загора, Елена Аксиева от Пловдив, Пламен Христов, определен от София. През мандата те се изявяваха постоянно по медии и от парламентарната естрада.
Някои кореспонденти дори дефинираха Таскова като „ женското острие ” на ВОЛЯ. Марешки споделил в стеснен кръг, че за разлика от практиката в други партии, ВОЛЯ би трябвало да има водачи, които добре познават проблемите на регионите си, а не централата в София да спуска на локалните структури непознати хора.
От ВОЛЯ се похвалиха, че единствено за месец над двеста хиляди българи са се подписали в поддръжка на тяхната концепция за безвъзмездни медикаменти за възпитаници до осми клас и пенсионери над 65 година Марешки разгласи по Българска национална телевизия, че ще се явят на тези избори с името „ ВОЛЯ за чиста и свята република ”.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР