Лют спор се разрази в студиото на Панорама снощи. В

...
Лют спор се разрази в студиото на Панорама снощи. В
Коментари Харесай

Асен Василев и Делян Добрев в лют спор!

Лют спор се развихри в студиото на " Панорама ” нощес. В него влязоха Делян Добрев от ГЕРБ и Асен Василев от Политическа партия. " Вашата скица окраде парите на страната ”, съобщи Добрев. Василев отвърна: " Кажете, че съм аз, с цел да ви осъдя ”. През цялото време разногласието продължи, като казаното по-скоро приличаше на предизборни речи, в сравнение с професионален спор.

Делян Добрев изясни първи:

" Официалната позиция на партията е, че не бихме преговаряли единствено с " Възраждане ". Моето персонално мнение е, че не би трябвало да преговаряме и с " Промяната " и съм доста удовлетворен, че те през днешния ден са отказали каквито и да е договаряния с ГЕРБ, тъй като съгласно мен " Промяната " са тъкмо противоположното на това, което наподобяват ".

" От една страна сякаш са прозападно насочени, само че в това време тяхното държавно управление работеше за интеесите на Путин и за бюджета на Путин, апропо. Говореха, че ще строят автомагистрали, не закърпиха и една дупка. Говореха, че са срещу корупцията, а в действителност най-големите корупционни схеми се случиха по времето на тяхното ръководство ", сподели той.

Добрев донесе в студиото две фактури - едната от " Газпром ", съгласно която препоръчаната цена на природния газ за юли е 84 $ за мегаватчас. Втората фактура, която показа, е от румънска дъщерна компания, медиатор на " Газпром ", която е предложила цена на газа за юли от 110 евро.

" Вместо България да купи газ за 84 $ от " Газпром ", купува отново от " Газпром ", парите отново отиват при Путин или разликата се дели по някакъв метод, не знаем. Тази компания " Винтерсхау Румъния " е дъщерна компания на " Газпром Швейцария ", която е дъщерна на " Газпром Русия ". Тоест газът идва през Швейцария по документи и парите се връщат по същия път ".

ГЕРБ изрично са съгласни България да изпрати оръжие на Украйна, съобщи Добрев.

" Готови сме да създадем отстъпки, тъй че да удовлетворим до оптималната степен сътрудниците от " Демократична България " единствено и единствено да има държавно управление, тъй като е значимо да има държавно управление. Без " Промяната " и без " Възраждане ", само че е значимо да има държавно управление ", акцентира той.

На въпрос дали ГЕРБ биха подкрепили държавно управление на " Продължаваме промяната ", в случай че се стигне до втори мандат, Добрев отговори, че той персонално " по-скоро би си отрязал ръката ". По думите му страната би трябвало да се развива по тъкмо противоположния метод, който от Политическа партия оферират.

Асен Василев след него апострофира:

Ясно декларирахме в предизборната ни акция, че с ГЕРБ няма да управляваме, защото считаме, че методът, по който те ръководят страната, е гибелен. Това демонстрират и статистическите данни за последните 10 години ръководство, съвсем 1 милион души са изчезнали от България.

Василев разяснява, че няма смисъл да се среща с Росен Плевнелиев, в случай че въпросът на диалога е договаряния за държавно управление с ГЕРБ.

" Има смисъл в комисиите в Народното събрание да отстояваме редица политики, които са заложени в програмата ни и считаме, че са доста верни. Политиките са ориентирани към правосъдната промяна, да има работеща антикорупционна комисия, да има арбитър, който да проверява основния прокурор и да продължи това, което сме заложили като икономическа политика в бюджета ", добави той.

Василев беше безапелационен, че няма да има 11 милиарда недостиг.

" Тези 11 милиарда министър Росица Велкова ги предвиждаше за следващата година при една много сбъркана макроикономическа прогноза, само че това са елементи, които ще ги огледаме в Народното събрание, като внесат бюджета ", обясни той.

Василев удостовери думите на Кирил Петков, че " Продължаваме промяната " ще поддържат оръжие за Украйна.

" За България е извънредно значимо да има постоянен кабинет с парламент. Има доста значими решения, които би трябвало да се вземат, а служебният кабинет няма по какъв начин да ги вземе законно. Например това, че не подкрепихме Украйна за участие в НАТО, това е в компетенцията на Народното събрание, не е редно един длъжностен кабинет да го взема решение ", счита Василев, представен от ФрогНюз.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР