Люпко Петрович има две дилеми около стартовия състав на ЦСКА

...
Люпко Петрович има две дилеми около стартовия състав на ЦСКА
Коментари Харесай

Две дилеми пред Петрович за битката с Ботев в Пловдив

Люпко Петрович има две алтернативи към стартовия състав на ЦСКА в идния мач с Ботев (Пловдив), написа " Тема: Спорт ". " Армейците " гостуват в Коматево в събота, 14 септември, от 17:30 часа.

В състава на " алените " ще се завърне левият бек Жеферсон, който не игра във безконечното дерби поради травма. В центъра на отбраната ще работят Занев и Албентоса.

Въпросителните са в предни позиции и са свързани с ирландеца Греъм Кери. Треньорът възнамерява да го пусне като титуляр, само че се колебае на коя позиция. Вариантите са Кери да размени Тиаго зад нападателя или да започва по фланга вместо Отабор. Кери изигра основна роля във безконечното дерби, когато се появи на почивката и поведе ЦСКА към равенството.

Той даде двете асистенции за головете на Евандро и Албентоса и генерално дирижираше офанзивните дейности. Кери атакуваше и по двата фланга в хода на мача, само че предпочитано играеше отляво. С изявите си против Левски ирландецът заслужи да получи късмет за изява. Това ще бъде негов първи старт от повече от месец - за последно при 1:0 над Ботев (Враца) на 4 август. Именно тази среща е и единствената, в която Кери е записал 90 минути, откогато е в ЦСКА. Той е играл 7 пъти за състезание и 5 в Лига Европа.

Въпросът е кого ще размени Кери. Тиаго разочарова във безконечното дерби и беше сменен още на полувремето. После обаче бе предпазен от Люпко, който съобщи, че е ва- жен футболист и има право на слаб мач. Другият вид е ирландецът да размени Соломон-Отабор, който не се отличи против Левски.

В групата на ЦСКА след близо 60 дни пък се чака да се завърне Рубен Пинто. Халфът към този момент записа минути след " изгнанието " - беше титуляр в контролата с Поморие. Той се показа приемливо и беше окуражителен от Люпко. На Пинто му липсва игрова процедура, само че ще попадне измежду 18-те за мача в събота. За последно португалецът бе на терена на 20 юли при 1:3 от Черно море, когато изведе ЦСКА с капитанската лента. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР