Люпко остава в изкуствена кома, но аз съм оптимист. Това

...
Люпко остава в изкуствена кома, но аз съм оптимист. Това
Коментари Харесай

Милко Ристич: Люпко остава в изкуствена кома, но аз съм оптимист

Люпко остава в изкуствена кома, само че аз съм оптимист. Това съобщи пред сръбската телевизия Informer сърдечният хирург Милко Ристич по отношение на положението на Люпко Петрович. Двамата са персонални другари и макар че не го лекува, Ристич е добре осведомен за положението на 76-годишния ментор, който в четвъртък претърпя пътен случай, след който получи два инсулта - един по-лек и един по-тежък. Според хирурга към момента не може да се каже, че Петрович е вън от заплаха, само че той е оптимист и се надява възобновяване му да върви в вярната тенденция.


" Познавам персонално Люпко, той ми е бил пациент, правехме му проучвания. Случилото се с него ме засегна. Доколкото знам той е в устойчиво положение, тъй че това е обнадеждаващо, само че не можем да кажем повече от това, уповавам се всичко да върви в вярната тенденция. Не съм ходил при него, само че съм добре осведомен. В момента е в изкуствена кома. Трябва да съм реалист - прогнозата му е несигурна. Все отново съм оптимист. Първите 48 часа бяха най-критичните и към този момент той се оправя ужасно ", сподели сърдечният хирург при гостуването си на Informer.

Според информация, получена от малкия екран, Петрович има мозъчен кръвоизлив. При сходно увреждане, разрезът се прави на 7, 14 и 21 дни. Ако всичко върви добре през въпросния интервал, може да се каже, че възобновяване на експерта ще успее. " Сега нищо не може да се посочи, тъй като не са минали и три дни. Засега е в положително положение, което е добър знак. Най-добрите лекари са до него и чакат кръвта да се отдръпна от менингите. Докато това не се случи, нищо друго не може да се направи ", споделя източникът на медията.

Припомняме, че Люпко Петрович влезе в насрещното и удари странично автомобила на 63-годишния Желко Ковачевич. Инцидентът стана на новия обходен път на Белград, който е част от Е-75 в региона на тунел " Бели поток " в посока Орловац. Бившият ментор на ЦСКА и Левски пострада в четвъртък, а през днешния ден е трябваше да пътува за Бангладеш, където да стартира работа като треньор на националния тим. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР