Люлка за деца в инвалидни колички ще бъде открита в

...
Люлка за деца в инвалидни колички ще бъде открита в
Коментари Харесай

Във Варна откриват люлка за деца в инвалидни колички

Люлка за деца в инвалидни колички ще бъде открита в 12.00 часа на 13 май във Варна. Тя ще бъде сложена на територията на общинската детската площадка под езерцето в Морската градина. Това сподели за Moreto.net Виолета Захариева, която е представител на Проект „ Различните “ деца на България.

Закупуването на люлката е напълно частна самодейност. Сумата от към 8 хиляди лв. е събрана за 3 месеца посредством дарения по акция " Да играем ЗАЕДНО ".

Към люлката – везна ще бъде инсталирана и седалка, която също е пригодена за дечица със специфични потребности.

Това е двайстата сходна люлка, която се инсталира в страната, с помощта на плана. Вероятно обаче ще бъде и последната заради вандалските прояви и невъзможността оборудването да бъде опазено в някои от обитаемоте места.

„ Много е мъчно взимането на позволение от Общината за монтирането на такава люлка и обезпечаването на уместно място “, сподели Захариева. Допълни, че в тази ситуация постигането на триумф е лишило няколко години. По думите ѝ концепцията е не просто да бъде сложена някъде на някоя площадка, а да е на място, където ще бъде забележима за всички. Целта на самодейността е консолидираното на деца с увреждания посредством играта с другите деца.

Проектът „ Различните “ деца на България стартира през 2019 година по концепция на Ана Йончева. Самата тя не е родител на дете с увреждане.

„ В България се знае прекомерно малко за децата с увреждания, а нормално хората се опасяват от това,което не схващат. Аз взех решение,че желая да покажа тези деца! Да ги фотографирам, да опиша техните истории! За да знаят всички,че те не са страшни,че не са заболели! Че са елементарни,макар и не напълно “, споделя Йончева.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР