Люксембург. В рамките на формата Вътрешни работи“ на заседанието на

...
Люксембург. В рамките на формата Вътрешни работи“ на заседанието на
Коментари Харесай

Министър Младен Маринов представи позицията на България по темите на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“

Люксембург. В рамките на формата „ Вътрешни работи “ на съвещанието на Съвета „ Правосъдие и вътрешни работи “ България приветства самодейността на Финландското председателство да продължи полемиката по развиването на модерните технологии и въздействието им върху правоприлагането. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Колкото по-активно и дейно използваме новите механически постижения, толкоз по-адекватно ще се оправяме с настоящите закани за сигурността, съобщи министър Маринов. Той акцентира значимостта от възприемането на съгласуван метод, в разговор с научните и проучвателен среди. В този смисъл България изцяло поддържа концепцията за основаване на Център за нововъведения в Европол, който да подкрепя страните членки с съвременни механически запаси и висококвалифицирани специалисти.
Министрите дискутираха също и въпроса за хибридните закани и вътрешната сигурност с оглед набелязването на способи, по които Европейски Съюз би могъл по-добре да поддържа страните членки при откриването, идентифицирането и противодействието от позиция на правоприлагането и гражданската отбрана. Разглеждаме въпроса като мултидисциплинарен и считаме, че в работата по него следва да бъдат ангажирани структури и механизми от разнообразни европейски политики, уточни министър Младен Маринов, наблягайки основното значение на координирания и съответен отговор освен от всички способени институции на национално равнище, само че и на взаимни дейности в границите на Европейски Съюз.
Вътрешните министри разискаха и ограниченията за по-ефективна предварителна защита, откриване и справяне с формите на принудителен екстремизъм и тероризъм, както и подготовката за използване на новата правна рамка за оперативна съгласуемост.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР