Люксембург се е снабдил със скенери, за да открива по-бързо

...
Люксембург се е снабдил със скенери, за да открива по-бързо
Коментари Харесай

Скенери ще засичат коронавируса в Люксембург

Люксембург се е снабдил със скенери, с цел да открива по-бързо съществуването на ковид при пациентите, които демонстрират признаци, съобщи Франс прес, като цитира медицински източници.

Министерството на здравеопазването е поръчало по един уред за всяка от четирите лечебни заведения на Великото херцогство. Страната има население от 625 000 души.

" Това са елементарни скенери, даже малко по-добри от тези, които нормално има в клиниките, тъй като, с цел да бъде открит коронавирусът, е задоволително да се видят няколко петна в дробовете ", съобщи източник на Агенция Франс Прес в министерството на опазването на здравето.

Апаратът в Люксембургския болничен център, намиращ се в западната част на столицата, е бил ситуиран в петък и се намира под шатра, ситуирана на входа на комплекса. Той разрешава пациентите, инфектирани с COVID-19 да бъдат отделяни от останалите. С него заболяването се открива за няколко секунди, до момента в който кръвните проби лишават 20 минути.
Европейска комисия предлага 3 критерия за отпадане на карантината за COVID-19 в Европейски Съюз Един от тях е съществуване на проби за наблюдаване на развиването на болестта
" Скенерът дава неотложен резултат ", като разрешава инфектираните да бъдат изпращани към незабавните отделения, изяснява доктор Филип Тюрк, координиращ болничните ограничения против ковид във Великото херцогство. " Така се понижава предаването на вируса ", добави той.

До момента в Люксембург са направени близо 30 000 теста за разкриване на ковид.

По публични данни в страната са регистрирани 3373 случая на заразяване, 69 от които са летални. Министърката на опазването на здравето Полет Ленер обаче акцентира, че има наклонност към спад и по-малко от 200 души са признати в болница.

От понеделник носенето на маска, шал или забрадка на устата ще стане наложително в страната, заяви люксембургският министър председател Ксавие Бетел на конференция.

Снимка: EPA

Носенето на маска ще се изисква, когато има обществен контакт, при който не може да се съблюдава двуметровата отдалеченост, да вземем за пример в магазините.

" Всеки жител ще получи маска ", даде обещание министър председателят, като посочи, че страната разполага със ресурси от 6-7 милиона маски, които ще бъдат раздадени на жителите и на хората, които работят в страната.

Словения и България към този момент вкараха наложително носене на маска на публични места, напомня Агенция Франс Прес.

Училищата в Люксембург ще стартират последователно да се връщат към работа от идващия месец. На 4 май ще стартират работа университетите, на 11 май - междинните учебни заведения, а на 25 май - началните учебни заведения и детските градини.

Учениците ще бъдат разграничени на две групи, които ще редуват една седмица образователни занятия с една седмица отдалечено образование, посочи министър председателят.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 747 34 36 105 Света 2 055 743 57 883 133 098 508 388 Заразени* Нови Починали България 747 34 36 Света 2 055 743 57 883 133 098
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР